Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Ο λόγος που δίνονται τόσες καθυστερήσεις στα παιχνίδια

Μουντιάλ 2022: Ο λόγος που δίνονται τόσες καθυστερήσεις στα παιχνίδια

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/11/2022 02:58
Έκπληξη έχει προκαλέσει ο μεγάλος χρόνος καθυστερήσεων στα ματς του Μουντιάλ 2022, καθώς η FIFA έχει δώσει νέες οδηγίες πρόσθετου χρόνου για να μεγιστοποιήσει τον αποτελεσματικό χρόνο παιχνιδιού και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της σπατάλης χρόνου.

Πάνω από 45 λεπτά καθυστερήσεων παίχτηκαν αθροιστικά στα τρία παιχνίδια της Δευτέρας (21/11) στο Μουντιάλ του Κατάρ και στα αποψινά παιχνίδια σημειώθηκαν τα δύο πιο… αργά γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης σε ματς που δε διεξήχθη παράταση.

Ο λόγος που δίνονται τόσες καθυστερήσεις έχει να κάνει με το γεγονός πως οι διαιτητές ακολουθούν την νέα οδηγία της FIFA για πρόσθετο χρόνο προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αποτελεσματικός χρόνος παιχνιδιού και να καταπολεμηθεί η σπατάλη χρόνου.

Ο υπεύθυνος διαιτησίας της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα ανέφερε σχετικάΘα υπολογίζουμε πολύ προσεκτικά το χρόνο των καθυστερήσεων και θα προσπαθήσουμε να αναπληρώνουμε το χαμένο χρόνο. Δεν θέλουμε να υπάρχουν μόνο 42 ή 43 λεπτά ενεργού παιχνιδιού σε ένα ημίχρονο, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ο χρόνος που χάθηκε λόγω πανηγυρισμών γκολ, αλλαγών, τραυματισμών ή κόκκινων καρτών πρέπει πάντα να αναπληρώνεται. Επτά, οκτώ, εννέα λεπτά καθυστερήσεων θα δίνονται κανονικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στο Αγγλία - Ιράν, μετά το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, το παιχνίδι συνεχίστηκε για 14 λεπτά μετά εξαιτίας του άσχημου τραυματισμού του Ιρανού τερματοφύλακα Μπέιρανβαντ. Δέκα λεπτά καθυστερήσεων προστέθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σ’ αυτά προστέθηκαν τέσσερα λεπτά ακόμα μετά από μια στιγμή στο VAR. Ο Μεχντί Ταρέμι σκόραρε στο 90+13' διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Opta, ποτέ δεν έχει μπει γκολ τόσο αργά σε κανονικό αγώνα χωρίς παράταση σε Μουντιάλ από όταν καταγράφονται στατιστικά (1966).

Στο δεύτερο ματς της Δευτέρας (21/11) ο Κλάασεν σκόραρε εναντίον της Σενεγάλης στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γκολ του Ολλανδού είναι το δεύτερο πιο… αργό σε κανονικό αγώνα χωρίς παράταση στη διοργάνωση μετά από αυτό του Ταρέμι που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στο Αγγλία-Ιράν. Στο πρώτο ημίχρονο, προστέθηκαν «μόνο» 2 λεπτά.

Στο τρίτο ματς της ημέρας, ΗΠΑ-Ουαλία, είχαμε 4 λεπτά παράταση στο ημίχρονο και 8 λεπτά καθυστερήσεις στο τέλος. Συνολικά, έχει παιχτεί περισσότερο από ένα επιπλέον ημίχρονο σε τρεις αγώνες σε λεπτά καθυστερήσεων.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.