Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέθανε δημοσιογράφος που κατέρρευσε στο γήπεδο την ώρα που κάλυπτε το Ολλανδία-Αργεντινή!

Πέθανε δημοσιογράφος που κατέρρευσε στο γήπεδο την ώρα που κάλυπτε το Ολλανδία-Αργεντινή!

Συντάκτης: Agones team
Agones team
10/12/2022 15:26
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκραντ Γουόλ κατέρρευσε χθες (9/12) την ώρα που κάλυπτε το Ολλανδία-Αργεντινή στο «Lusail Stadium» και μερικές ώρες μετά ανακοινώθηκε ο θάνατος του σε ηλικία 48 ετών.

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Γκραντ Γουόλ, ο οποίος κατέρρευσε στα δημοσιογραφικά θεωρεία την ώρα που κάλυπτε το Ολλανδία-Αργεντινή στο «Lusail Stadium» του Κατάρ.

Ο 48χρονος δημοσιογράφος, με θητεία στο CBS Sports και το Sports Illustrated, έχασε τις αισθήσεις του και ύστερα από προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πέθανε στο γήπεδο ή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση για περίπου μισή ώρα στο ματς της πρεμιέρας του 2ου ομίλου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ουαλία επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει την Πέμπτη (08/12) σε podcast ότι είχε βρογχίτιδα και ότι είχε επισκεφτεί ιατρική κλινική για εξετάσεις. Ο ίδιος είχε γράψει στα social media: «Το σώμα μου τελικά «λυγίζει. Τρεις εβδομάδες λίγο ύπνου, υψηλό άγχος και πολλή δουλειά μπορούν να σας το κάνουν αυτό… Αυτό που ήταν κρυολόγημα τις τελευταίες 10 ημέρες μετατράπηκε σε κάτι πιο σοβαρό τη νύχτα του αγώνα ΗΠΑ-Ολλανδίας και μπορούσα να το νιώσω. Το πάνω μέρος του στήθους μου παίρνει ένα νέο επίπεδο πίεσης και δυσφορίας». Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχε Covid καθώς έκανε συχνά τεστ στο Κατάρ και ότι έπαιρνε αντιβιοτικά και φαινόταν ότι βοηθούσαν.

Ο Γουόλ ασκούσε έντονη κριτική στην FIFA και το Κατάρ κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Στο τελευταίο του άρθρο είχε στηλιτεύσει ξανά τις εργασιακές συνθήκες γράφοντας μεταξύ άλλων: «Απλώς δεν τους νοιάζει. Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ δεν κρύβουν καν την απάθειά τους για τους θανάτους μεταναστών εργατών, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου. Η Ανώτατη Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν νοιάζεται που ένας Φιλιππινέζος μετανάστης εργάτης πέθανε στο προπονητικό θέρετρο της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Υπέστη ένα θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας πτώσης σε ατύχημα με περονοφόρο ανυψωτικό (πληροφορίες που κρατήθηκαν κρυφές μέχρι να τις σπάσει ο Adam Crafton του The Athletic)».

Ο αδερφός του Έρικ Γουόλ ανέβασε βίντεο στο Instagram στο οποίο αναφέρει ότι ο Γκραντ φορούσε μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για να τον στηρίξει, ότι ήταν υγιής και ότι είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του. Ο ίδιος προσθέτει πως: «Δεν πιστεύω πως ο αδερφός μου πέθανε έτσι απλά. Πιστεύω ότι τον σκότωσαν. Και εκλιπαρώ για οποιαδήποτε βοήθεια».

Η αμερικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει συντετριμμένη για τον απροσδόκητο χαμό του δημοσιογράφου και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.