Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Σιλβίνιο στον πάγκο της Εθνικής Αλβανίας με βοηθό τον Σαμπαλέτα

Ο Σιλβίνιο στον πάγκο της Εθνικής Αλβανίας με βοηθό τον Σαμπαλέτα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/1/2023 03:18
Ο Σιλβίνιο είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αλβανίας, με τον Βραζιλιάνο τεχνικό να αντικαθιστά τον Εντοάρντο Ρέζα. Βοηθός του θα είναι ο Πάμπλο Σαμπαλέτα.

Εποχή Σιλβίνιο στην Εθνική Αλβανίας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βραζιλιάνου τεχνικού στη θέση του Εντοάρντο Ρέζα, με τον 48χρονο να υπογράφει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Βοηθός του Σιλβίνιο θα είναι ο παλαίμαχος διεθνής Αργεντινός αμυντικός Πάμπλο Σαμπαλέτα καθώς και ο Βραζιλιάνος Ντόριβα που ήταν βοηθός του Σιλβίνιο και στην Κορίνθιανς.

Ο Σίλβιο Μέντες Κάμπος Τζούνιορ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τον Σεπτέμβριο του 2011 ως βοηθός προπονητή στην Κρουζέιρο. Μετά από ένα πέρασμα σε Σπορτ Σερίφε και Ναούτικο, υπέγραψε το 2013 στην Κορίνθιανς ως βοηθός του Τίτε. Ένα χρόνο μετά ανέλαβε βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ίντερ, ενώ το καλοκαίρι του 2016 ήταν βοηθός του Τίτε στην Εθνική Βραζιλίας.

Ανέλαβε την πρώτη του μεγάλη δουλειά ως πρώτος τεχνικός στην Λυών τον Μάιο του 2019 αντικαθιστώντας τον Μπρούνο Ζενεσιό ,αλλά απολύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους μετά το άσχημο ξεκίνημα των «λιονέ» στη σεζόν (3-4-4). Επέστρεψε στους πάγκους μετά από σχεδόν δύο χρόνια, αναλαμβάνοντας καθήκοντα τεχνικού στην Κορίνθιανς. Διατέλεσε προπονητής της έως τον Φεβρουάριου του 2022 όταν και απολύθηκε μετά από ήττα στο ντέρμπι με την Σάντος. Στην «Τιμάο» κάθισε στον πάγκο σε 43 αγώνες, έχοντας 16 νίκες, 14 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Ο πάγκος της Εθνικής Αλβανίας είναι η πρώτη του δουλειά μετά την αποχώρηση από την Κορίνθιανς και αναλαμβάνει το έργο να οδηγήσει την ομάδα στο Euro 2024. Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία έχει κληρωθεί στον 5ο όμιλο με Πολωνία, Τσεχία, Ν. Φερόε και Μολδαβία. Οι πρώτοι δύο προκρίνονται στα τελικά της Γερμανίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.