Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Λουκέτο» στην Curva Nord της Λάτσιο μετά τη ρατσιστική επίθεση σε Ουμτιτί και Μπαντά (video)

«Λουκέτο» στην Curva Nord της Λάτσιο μετά τη ρατσιστική επίθεση σε Ουμτιτί και Μπαντά (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2023 23:07
Η ιταλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε «λουκέτο» στην κερκίδα οργανωμένων της Λάτσιο για μία αγωνιστική μετά τη ρατσιστική επίθεση των οπαδών της Λάτσιο προς τους Σάμουελ Ουμτιτί και Λαμέκ Μπαντά στο χθεσινό (4/1) αγώνα με την Λέτσε.

Ακόμα μία ρατσιστική επίθεση σε ποδοσφαιριστές σημειώθηκε στα ιταλικά γήπεδα, με θύτες αυτή τη φορά τους οπαδούς της Λάτσιο προς τους Σάμουελ Ουμτιτί και Λαμέκ Μπαντά.

Κατά την αναμέτρηση των «λατσιάλι» με τη Λέτσε, ο άλλοτε αμυντικός της Μπαρτσελόνα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τους οργανωμένους της γηπεδούχου ομάδας, ενώ το ίδιο συνέβη με τον συμπαίκτη του, Λαμέκ Μπαντά.

Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν φανερά επηρεασμένοι και ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά προκειμένουν να γίνουν συστάσεις από τα μικρόφωνα. Οι υβριστικές φωνές συνεχίστηκαν μετά την ανακοίνωση, αλλά «πνίγηκαν» από τους οπαδούς της Λέτσε αλλά και από μερίδα οπαδών της Λάτσιο, οι οποίοι φώναζαν δυνατά το όνομα του Γάλλου αμυντικού προς υποστήριξη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να τιμωρήσει τη Λάτσιο με «λουκέτο» στην Curva Nord του «Ολίμπικο» για μια αγωνιστική.

Από την πλευρά της, η ιταλική ομάδα δέχτηκε την ποινή και όπως τονίζει σε ανακοίνωση: «Οι οπαδοί της Λάτσιο δεν είναι ρατσιστές και δεν μπορούν να συσχετιστούν με μερικά άτομα που προκαλούν σοβαρή ζημιά στην εικόνα του συλλόγου. Η Λάτσιο χρησιμοποιούσε πάντα όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την καταστολή αυτών των περιστατικών, ευαισθητοποιώντας αυτό το ζήτημα και ενεργώντας στα γραφεία που είναι υπεύθυνα για την προστασία της εικόνας τους».

Ουμτιτί: H στιγμή που ζητάει να συνεχιστεί το ματς με τη Λάτσιο και η αποθέωση του από τους οπαδούς της Λέτσε:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.