Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στη φυλακή πρώην παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για απάτη ύψους 15 εκατ. λιρών

Στη φυλακή πρώην παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ για απάτη ύψους 15 εκατ. λιρών

Συντάκτης: Agones team
Agones team
12/1/2023 17:59
Ο πρώην αμυντικός της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Ρούφους καταδικάστηκε με επτάμισι χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση φίλων, οικογένειας και συνεργατών για 15 εκατομμύρια λίρες σε ένα σύστημα πυραμίδας.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο πρώην αμυντικός της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Ρούφους, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διεξαγωγή ελεγχόμενης δραστηριότητας χωρίς εξουσιοδότηση. Οι εισαγγελείς είπαν ότι είχε ισχυριστεί ότι ήταν έμπορος συναλλάγματος, πείθοντας τα θύματα να επενδύσουν σε ένα σύστημα χαμηλού κινδύνου.

Ο 48χρονος φυλακίστηκε για επτάμισι χρόνια στο βασιλικό δικαστήριο του Σάουθγουαρκ.
Μετά την ακρόαση, ο Ρότζερ Μακαντζουόλα, της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος (CPS), περιέγραψε τις ενέργειες του Ρούφους ως «εγωιστικές», προσθέτοντας ότι ο ποδοσφαιριστής χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως επαγγελματίας αθλητής και σεβαστό μέλος της εκκλησίας για να εξαπατήσει τα θύματά του:

«Ενώ έκανε αυτές τις τεράστιες απώλειες, έβαλε περίπου 2 εκατομμύρια λίρες στους προσωπικούς του λογαριασμούς, υποτίθεται για επενδυτικούς σκοπούς, αλλά αυτό δεν μεταφέρθηκε ποτέ στον εμπορικό του λογαριασμό».

Σε μια ανακοίνωση, οι ντετέκτιβ του Σίτι οφ Λόνδον είπαν ότι ο Ρούφους χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως αθλητής για να δώσει την εντύπωση ότι ήταν πλούσιος και επιτυχημένος, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε κέρδος από τις εμπορικές του δραστηριότητες. Ισχυρίστηκε ότι ήταν έμπειρος μεσίτης συναλλάγματος, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσε τα χρήματα των θυμάτων του για να αποζημιώσει όσους είχαν πληρώσει ως μέρος ενός πυραμιδικού συστήματος.

Η αστυνομία είπε ότι το πρόγραμμά του διήρκεσε από τον Μάιο του 2007 έως το τέλος του 2010. Κατά τη διαδικασία, η αστυνομία είπε ότι οι σχέσεις και η πίστη μεταξύ φίλων είχαν κλονιστεί, με πολλούς να αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές και ψυχικές δυσκολίες.

Ο Ρούφους πέρασε όλη του την επαγγελματική καριέρα στην Τσάρλτον, αγωνιζόμενος στους Λονδρέζους ως κεντρικός αμυντικός από το 1993 έως το 2004. Μάλιστα τον Μάιο του 2013 συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame της αγγλικής ομάδας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.