Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Νάπολι έριξε πεντάρα στην Γιουβέντους και ξέφυγε με +10 στην κορυφή της Σέριε Α (video)

Η Νάπολι έριξε πεντάρα στην Γιουβέντους και ξέφυγε με +10 στην κορυφή της Σέριε Α (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/1/2023 00:00
Η Νάπολι διέλυσε με 5-1 την Γιουβέντους στο ντέρμπι κορυφής, έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της «Γηραιάς Κυρίας» και ξέφυγε με +10 στην κορυφή της Σέριε Α. Δύο γκολ ο Οσιμέν, γκολ και δύο ασίστ ο Κβαρατσκέλια.

Ποιο ντέρμπι; Η Νάπολι έστησε πάρτι απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, διαλύοντας με 5-1 την Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και ξέφυγε με διψήφια διαφορά στην κορυφή.

Η «Γηραιά Κυρία» δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της αλλά δέχτηκε πέντε μαζεμένα στον ιταλικό νότο από μια Νάπολι που δεν αστειεύεται και δείχνει έτοιμη να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά την εποχή Μαραντόνα.

Οι «παρτενοπέι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «μπιανκονέρι» και έφτασαν σε μια εμφατική νίκη. Οσιμέν (14’) και Κβαρατσκέλια (39’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, η Γιουβέντους μείωσε στο 42’ με τον Ντι Μαρία αλλά στην επανάληψη η ομάδα του Σπαλέτι πέτυχε άλλα τρία γκολ με τους Ραχμάνι (55’), Οσιμέν (65’) και Ελμάς (72’), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Αξιοσημείωτο ότι η τελευταία φορά που η Γιουβέντους δέχτηκε πέντε γκολ σε αγώνα Σέριε Α ήταν στις 30 Μαΐου του 1993 (5-1 από Πεσκάρα). Μάλιστα, η Νάπολι σκόραρε πέντε γκολ κόντρα στην «Γηραά Κυρία» για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά τις Νοεμβρίου του 1988.

Με το τρίποντο, η Νάπολι ξέφυγε στην κορυφή με +10 από Γιουβέντους και Μίλαν, με την τελευταία να έχει ματς λιγότερο αφού το Σάββατο (14/1) δοκιμάζεται στην έδρα της Λέτσε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.