Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς-Λεχέτσκα 3-0: Σίφουνας Στέφανος, στους «4» του Australian Open

Τσιτσιπάς-Λεχέτσκα 3-0: Σίφουνας Στέφανος, στους «4» του Australian Open

Συντάκτης: Agones team
Agones team
24/1/2023 14:41
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 (6-3,7-6,6-4) σε 2 ώρες και 17 λεπτά του Γίρι Λεχέτσκα και πήρε έτσι την πρόκριση για τους «4» του Australian Open όπου θα βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν σοβαρός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε πολύ καλό σερβίς όχι όμως και τόσο καλές απαντήσεις σε αυτά του αντιπάλου του. Τα συνολικά δύο break που έκανε όμως σε όλο το παιχνίδι και το καλό πρόσωπο που έδειξε στο tie-break του δευτέρου σετ ήταν καθοριστικά για να τον οδηγήσουν στη νίκη.

Πλέον είναι το φαβορί απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ στα ημιτελικά του Australian Open και θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και με το «καλημέρα» σας έκανε το break στο 2ο game έστω και αν χρειάστηκε πέντε break points για να το καταφέρει. Πήρε έτσι ένα μικρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ το οποίο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο κρατώντας το σερβίς του στη συνέχεια και φτάνοντας σχετικά εύκολα στο 4-1. Από εκεί και έπειτα οι δύο τενίστες δεν ρίσκαραν, ο Τσιτσιπάς έδειξε σοβαρότητα και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Λεχέτσκα μπήκε με περισσότερη αυτοσυγκέντρωση, έφτασε πολύ κοντά σε break στο 4ο game αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του παρά τα πέντε break points και ισοφάρισε σε 2-2. Αμφότεροι πηγαίναν χέρι-χέρι, ο Στέφανος ήταν πολύ καλός στα σερβίς του αλλά είχε κακές επιστροφές σε αυτά του αντιπάλου του και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί βέβαια ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο συγκεντρωμένος, ο Τσέχος φάνηκε να έχει μεγαλύτερο άγχος και με 7-2 ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 και πλέον είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη στην αναμέτρηση.



Πλέον ο Στέφανος παρουσιάστηκε με σαφώς καλύτερη ψυχολογία στο τρίτο σετ, ήξερε πως είναι πολύ κοντά σε μία μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά ενώ από την άλλη ο Λεχέτσκα ήξερε πως κυνηγούσε μία τεράστια υπέρβαση. Ο Τσιτσιπάς έδειχνε σε καλή μέρα ειδικά στα σερβίς του, δυσκολευόταν απλά σε κάποιες επιστροφές και δεν μπορούσε να πάρει καθαρό προβάδισμα. Στο 7o game μάλιστα βρέθηκε να χάνει με 40-0 όμως με μία αντεπίθεση κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του, να κάνει το 4-3 και να πάρει ώθηση για να κερδίσει το παιχνίδι.

Το κερδισμένο αυτό game και ο τρόπος που ήρθε έκανε τον Τσιτσιπά να αισθάνεται πιο σίγουρος για τη νίκη του και έτσι στο 10ο και καθοριστικό game, έκανε το δεύτερο του break στο παιχνίδι και πανηγύρισε έτσι μία μεγάλη νίκη που τον στέλνει στα ημιτελικά του Australian Open

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.