Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στις ΗΠΑ με 16 ομάδες το Κόπα Αμέρικα του 2024

Στις ΗΠΑ με 16 ομάδες το Κόπα Αμέρικα του 2024

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/1/2023 19:45
Το Κόπα Αμέρικα του 2024 θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτός από τις δέκα ομάδες της Νοτίου Αμερικής θα περιλαμβάνει και τις έξι καλύτερες ομάδες της CONCACAF (Ομοσπονδία Βορείου, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής).

Η CONMEBOL και η CONCACAF ανακοίνωσαν σήμερα (27/1) την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στις δύο περιοχές. Η συμφωνία περιλαμβάνει αγώνες Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών καθώς και ένα νέο τουρνουά συλλόγων.

Η μεγάλη είδηση αφορά τη διεξαγωγή του ερχόμενου Κόπα Αμέρικα, το οποίο αποφασίστηκε να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από τις 10 ομάδες της Νοτίου Αμερικής, θα περιλαμβάνει και τις έξι καλύτερες ομάδες της CONCACAF. Οι τελευταίες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στο Κόπα Αμέρικα μέσω του Concacaf Nations League 2023/24.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την CONMEBOL, αυτή η συμφωνία θα υποστηρίξει τις εθνικές ομάδες των ανδρών στην προετοιμασία τους για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω ενός διευρυμένου Κόπα Αμέρικα με έξι ελίτ ομάδες CONCACAF, με έδρα την περιοχή που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Διευρυμένο Concacaf Gold Cup στις γυναίκες και Final Four συλλόγων CONMEBOL-CONCACAF

Για τις εθνικές ομάδες γυναικών, η CONCACAF κάλεσε τις τέσσερις κορυφαίες Εθνικές ομάδες γυναικών της CONMEBOL να συμμετάσχουν στο Γυναικείο Concacaf Gold Cup που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 2024.

Οι δύο ομάδες του Concacaf που συμμετέχουν στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (ΗΠΑ και Τζαμάικα ή Καναδάς) θα λάβουν απευθείας θέση στη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες της Concacaf θα καθοριστούν μέσω των Γυναικείων προκριματικών Concacaf το 2023. Οι τέσσερις προσκεκλημένες ομάδες της CONMEBOL που θα συμμετάσχουν καθορίστηκαν με βάση τα αποτελέσματα του Κόπα Αμέρικα Γυναικών του 2022: Βραζιλία (πρωταθλήτρια), Κολομβία (δεύτερη θέση), Αργεντινή (τρίτη θέση) και Παραγουάη (τέταρτη θέση).

Παράλληλα, CONMEBOL και η CONCACAF θα διοργανώσουν μία διοργάνωση σε στυλ «Final Four», με τη συμμετοχή των καλύτερων συλλόγων των αντίστοιχων συνομοσπονδιών. Οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες (δύο από κάθε συνομοσπονδία) θα προκριθούν μέσω των υφιστάμενων διοργανώσεων CONMEBOL και CONCACAF και οι δύο συνομοσπονδίες εργάζονται για να διεξαχθεί η πρώτη έκδοση αυτού του τουρνουά το 2024.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.