Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άιντραχτ – Νάπολι 0-2: Μισή πρόκριση στην Φρανκφούρτη οι «παρτενοπέι» (video)

Άιντραχτ – Νάπολι 0-2: Μισή πρόκριση στην Φρανκφούρτη οι «παρτενοπέι» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/2/2023 23:58
Η Νάπολι πέρασε με 2-0 από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έθεσε ισχυρές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσιμεν (40’) και Ντι Λορέντσο (65’) οι σκόρερ, με δέκα από το 58’ λόγω αποβολής του Κόλο Μουανί οι Γερμανοί.

Η Νάπολι επιβεβαίωσε την υπεροχή της στην Φρανκφούρτη, νίκησε με 2-0 την Άιντραχτ και βρίσκεται με το ένα πόδι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «παρτενοπέι» ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, είχαν δοκάρι και χαμένο τετ-α-τετ για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και τελικά το κατάφεραν στο 40’ με τον Όσιμεν, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Άιντραχτ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κόλο Μουανί και στο 65’ ο Ντι Λορέντσο «έγραψε» το 2-0 έπειτα από υπέροχη ασίστ-τακουνάκι του Κβαρατσχέλια, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης με συμμετοχή σε πάνω από πέντε γκολ στη φετινή διοργάνωση (2 γκολ, 4 ασίστ). Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τους Ιταλούς να κάνουν διαχείριση και να φεύγουν με άνετη νίκη από την Φρανκφούρτη.

Το ματς:


Χαλαρό ξεκίνημα, εκρηκτικό φινάλε στο πρώτο μέρος από τους Ιταλούς

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο στο πρώτο μέρος. Η Νάπολι επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν έπαινε ιδιαίτερα ρίσκα, ενώ η Άιντραχτ προσπαθούσε με πίεση ψηλά να εμποδίσει την κυκλοφορία της αντιπάλου της.

Οι «παρτενοπέι» απείλησαν για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 19’ με ένα σκαστό σουτ του Κβαρατσχέλια το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Τραπ και στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ανέβασαν σημαντικά την απόδοση του. Στο 34’ «άγγιξαν» το γκολ έχοντας δοκάρι με προσπάθεια του Λοσάνο και στο επόμενο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Τραπ νίκησε τον Κβαρατσχέλια από τα έντεκα βήματα.



Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 40’. Μετά από λάθος του Γκέτσε, ο Λοσάνο έφυγε στην κόντρα επίθεση από τα δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Όσιμεν, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή «έγραψε» το 1-0 για τους Ιταλούς.



Ο Νιγηριανός λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ σ’ ένα λεπτό, αφού στο 41’ βρήκε ξανά δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο ίδιος απείλησε ξανά στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά το πλασέ από καλή θέση πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

«Καθάρισαν» από νωρίς οι «παρτενοπέι» με κερδισμένη αποβολή και δεύτερο γκολ

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σπαλέτι πατούσε εμφανώς καλύτερα, ψάχνοντας ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα. Στο 55’ ο Τραπ μπλόκαρε το σουτ του Λοσάνο από το ύψος της περιοχής, ενώ στο επόμενο λεπτό νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κβαρατσχέλια, κρατώντας το 1-0. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ο Κόλο Μουανί πάτησε με τις τάπες τον Ανγκισά και άφησε την Άιντραχτ με παίκτη λιγότερο.



Η Νάπολι εκμεταλλεύτηκε σχεδόν άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, κάνοντας δύο τα τέρματα της στο 65’. Ο Κβαρατσχέλια αφού συνεργάστηκε όμορφα με τον Ανγκισά, πάτησε περιοχή και έδωσε με υπέροχο τακουνάκι στον Ντι Λορέντσ, ο οποίος με υπέροχο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τραπ.



Μετά το 2-0 οι «παρτενοπέι» άφησαν το πόδι από το γκάζι, αν και στο 72’ πλησίασαν σε τρίτο τέρμα με προβολή του Ανγκισά όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η πρώτη ευκαιρία της Άιντραχτ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 81’ με τον Καμάντα να μη βρίσκει καλά τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι, επιτρέποντας στον Μέρετ να μπλοκάρει σταθερά. Η Νάπολι χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα στη συνέχεια, κράτησε το 2-0 ως το φινάλε και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Άιντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Σόου, Καμάντα, Μαξ, Μπουτά (59΄Κνάουφ), Γκέτσε, Λίντρστρομ (69΄Μπορέ), Κόλο Μουανί

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Λομπότκα, Ανγκισά (80΄Ντομπελέ), Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80΄Ελμάς), Κβαρατσχέλια (84΄Πολιτάνο), Οσιμέν (84΄Σιμεόνε)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.