Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόνφερενς Λιγκ: Μεγάλη πρόκριση για ΑΕΚ Λάρνακας, άνετα η Λάτσιο, την έκπληξη η Σερίφ (video)

Κόνφερενς Λιγκ: Μεγάλη πρόκριση για ΑΕΚ Λάρνακας, άνετα η Λάτσιο, την έκπληξη η Σερίφ (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
23/2/2023 22:01
Η ΑΕΚ Λάρνακας έγραψε ιστορία μέσα στην έδρα της Ντνίπρο-1, ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα και πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση για τη φάση των «16» μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Κύπριοι αμύνθηκαν σωστά και στο τέλος πανηγύρισαν ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Η Σερίφ έκανε τη δική της έκπληξη στην έδρα της Παρτιζάν και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει, ανέτρεψε και στο σκορ του πρώτου αγώνα και για άλλη μία χρονιά κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη καθώς πήρε μία εντυπωσιακή νίκη με 3-1.

Η Λάτσιο είχε έτσι και αλλιώς τον πρώτο λόγο απέναντι στην Κλουζ, άξιζε και δεύτερη νίκη αλλά με το 0-0 πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση. Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Άντερλεχτ και τη Λουντογκόρετς βρήκε νικήτρια την πρώτη αλλά το 2-1 οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι. Η ομάδα του Βελγίου είχε τρεις εύστοχες εκτελέσεις, αυτή της Βουλγαρίας ούτε μία και κάπως έτσι κρίθηκε η πρόκριση.

Κλούζ-Λάτσιο 0-0

Η Λάτσιο έδειξε την ανωτερότητα της και στην έδρα της Κλουζ, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσε να βρει και γκολ αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική στην τελική της προσπάθεια. Οι «λατσιάλι» έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, άξιζαν ένα γκολ αλλά δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα και έφτασαν σε μία άνετη συνολικά πρόκριση.

Ντνίπρο-1-ΑΕΚ Λάρνακας 0-0

Η ΑΕΚ Λάρνακας άντεξε απέναντι στην Νντίπρο-1, πήρε τη λευκή ισοπαλία και έγραψε ιστορία καθώς πήρε για πρώτη φορά πρόκριση από νοκ-άουτ φάση. Οι Κύπριοι δέχτηκαν πίεση, χρειάστηκαν και τη βοήθεια του δοκαριού στο 51' γλίτωσαν το γκολ. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποιο τέρμα και έτσι γνώρισαν τον αποκλεισμό.



Παρτιζάν-Σερίφ Τιρασπόλ 1-3

Η Παρτιζάν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με τον Μενίγκ στο 14' και έχοντας και τη νίκη με 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση έδειχνε να θέτει γερές βάσεις πρόκρισης. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς η Σερίφ αντέδρασε και αφού ισοφάρισε με πέναλτι του Μπαντολό στο 22' έκανε την ανατροπή με ένα πολύ ωραίο πλασέ του Ντιόπ στο 45+1'. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Ντιοπ να σκοράρει και να δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του και από εκεί και έπειτα οι Μολδαβοί διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ τους σκορ.



Άντερλεχτ-Λουντογκόρετς 2-1 (3-0 πεν.)

H Άντερλεχτ μπήκε αποφασισμένη στην αναμέτρηση για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 13' προηγήθηκε με ένα πλασέ στην κίνηση του Σλιμανί μέσα από την περιοχή. Η Λουντογκόρετς προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική και βγήκε μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης όμως αμυντικά ήταν ασταθής και στο 68' ο Βερσχέρεν με σουτ έκανε το 2-0, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας των Βούλγαρων φέρει ευθύνη. Οι φιλοξενούμενοι βέβαια είχαν άμεση απάντηση και στην επόμενη φάση μείωσαν με τον Ντεσπότοφ που τελείωσε ωραία τη φάση μέσα από την περιοχή. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως το τέλος και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς η Λουντογκόρετς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πιοτρόφσκι στο 97’ σε μία αχρείαστη ενέργεια εκμεταλλευτούν αυτό τους το πλεονέκτημα και έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Βούλγαροι ήταν σαφώς πιο ψύχραιμοι, από τον παίκτη της ο οποίος χτύπησε με νεύρα την μπάλα στο έδαφος και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπόρεσαν να βρήκαν τρεις φορές στόχο ενώ οι αντίπαλοι τους καμία και έτσι η Λουντογκόρετς πήρε την πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.