Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόνφερενς Λιγκ: Η Γουέστ Χαμ «έσβησε» το όνειρο της ΑΕΚ Λάρνακας, τον πρώτο λόγο Βιγιαρεάλ και Νις (video)

Κόνφερενς Λιγκ: Η Γουέστ Χαμ «έσβησε» το όνειρο της ΑΕΚ Λάρνακας, τον πρώτο λόγο Βιγιαρεάλ και Νις (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/3/2023 21:49
Τα φαβορί είχαν τον πρώτο λόγο στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ που διεξήχθησαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (9/3).

Η Γουέστ Χαμ νίκησε στην Κύπρο την ΑΕΚ Λάρνακας με 2-0, ενώ η Νις «άλωσε» την έδρα της Σερίφ Τιρασπόλ με 1-0. Στο μοναδικό ματς που οι γηπεδούχοι δεν ηττήθηκαν, η Άντερλεχτ και η Βιγιαρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη (7/3) είχαν συγκρουστεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Λάτσιο με την Άλκμααρ και η τελευταία είχε θριαμβεύσει με 2-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη.

ΑΕΚ Λάρνακας - Γουέστ Χαμ 0-2

Στην «ΑΕΚ Αρένα», η Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε πολύ υψηλό «εμπόδιο» για την ΑΕΚ Λάρνακας και τα «σφυριά» έφυγαν με «διπλό» πρόκρισης (0-2) από τη Μεγαλόνησο. Οι Κύπριοι άντεξαν για κάτι παραπάνω από μισή ώρα.

Στο 36' ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ κι έκανε το έργο τους πολύ δύσκολο, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να «γράφει» το 0-2. Στην επανάληψη οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Όλτρα έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να βρουν τουλάχιστον ένα τέρμα και το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.



Άντερλεχτ - Βιγιαρεάλ 1-1

Η μεγαλύτερη «μάχη» του πρώτου «πιάτου» των αγώνων του Κόνφερενς Λιγκ διεξήχθη στις Βρυξέλλες. Εκεί η Άντερλεχτ και η Βιγιαρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του «Μαδριγάλ». Οι γηπεδούχοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα και τα κατάφεραν βρίσκοντας γρήγορο γκολ. Ωστόσο αυτό ακυρώθηκε και στη συνέχεια ήταν το «κίτρινο υποβρύχιο» εκείνο που άνοιξε το σκορ με τον Τριγκέρος στο 38'.

Οι Βέλγοι οι οποίοι ήταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση όμως για να τα παρατήσουν κι έφτασαν στην ισοφάριση χάρη σε γκολ του Ντρέγερ στο 57'. Καμία από τις δύο πλευρές δεν ρίσκαρε στο τέλος και η ισοπαλία αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, με τους Ισπανούς πάντως να έχουν αποκτήσει τον πρώτο λόγο, έστω κι αν έχει καταργηθεί ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.



Σερίφ Τιρασπόλ - Νις 0-1

Τέλος στο γήπεδο της Ζίμπρου στο Κισινάου, η Σερίφ Τιρασπόλ αναζητούσε μία μεγάλη υπέρβαση απέναντι στη γαλλική Νις. Οι «αετοί» ήταν κυνικοί και πήραν την οριακή αλλά και πολύτιμη νίκη με 1-0, αποτέλεσμα που τους βάζει σε θέση «οδηγού» ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα στην Κυανή Ακτή.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και «δράστης» ήταν ο Αμραουί. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο οι πρωταθλητές Μολδαβίας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν αλλά δεν άλλαξαν τη μοίρα τους κι έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, αναζητώντας πλέον ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθούν εκείνοι στα προημιτελικά, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, καθώς στο 90' σκόραραν για το 1-1 αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.