Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η UEFA σκέφτεται να «στέλνει» στο Κόνφερενς Λιγκ τους Κυπελλούχους

Η UEFA σκέφτεται να «στέλνει» στο Κόνφερενς Λιγκ τους Κυπελλούχους

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/4/2023 22:25
Οι δεδομένες αλλαγές που θα λάβουν χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA από τη σεζόν 2024/25 υπάρχει πιθανότητα να είναι ακόμα μεγαλύτερες αναφορικά με το γιουρόπα Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ, σύμφωνα με δανέζικη ιστοσελίδα.

Η ειλημμένη απόφαση για αύξηση των ομάδων σε 36 σε κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις της UEFA, που θα επηρεάσει και το φορμάτ αυτών, δεν είναι το μόνο που αλλάζει, αφού στην UEFA σκέφτονται να κάνουν το Κόνφερενς Λιγκ να... μοιάσει λίγο ακόμα περισσότερο στο παλιό Κύπελλο Κυπελλούχων.

Σύμφωνα με την Tipsbladet όμως, οι περαιτέρω αλλαγές, που αφορούν τα εισιτήρια που θα παίρνουν οι χώρες που βρίσκονται μεταξύ 16ης και 33ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA - εκεί δηλαδή που θα τερματίσει και η Ελλάδα φέτος.

Έως τώρα, οι εν λόγω χώρες είχαν τον πρωταθλητή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και 2ο, 3ο και Κυπελλούχο να πηγαίνουν σε εκείνα του Κόνφερενς Λιγκ. Ο μόνος τρόπος να παίξει ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, ήταν αποκλεισμός του πρωταθλητή σε κάποιον προκριματικό γύρο ή στους ομίλους.

Πλέον, σύμφωνα πάντα με τους Δανούς, και οι χώρες μεταξύ 16ης και 33ης θέσης θα έχουν μία ομάδα στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο δεν θα επωφελείται πλέον ο κυπελλούχος. Το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα πηγαίνει στον δευτεραθλητή, ασχέτως με ποια ομάδα κατακτά το Κύπελλο, με τον Κυπελλούχο να πηγαίνει με τη σειρά του στο Κόνφερενς Λιγκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.