Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Challenger Cup στο πόλο

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Challenger Cup στο πόλο

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/4/2023 20:11
Την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του στο πόλο πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης ο οποίος στον δεύτερο τελικό του Challenger Cup νίκησε εκτός έδρας την Τεράσα με 18-14 και χάρισε μία τεράστια επιτυχία στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε κάνει το πρώτο βήμα πριν από δέκα μέρες στην Ελλάδα και είχε επικρατήσει των Καταλανών με 12-11.

Όλοι περίμεναν έναν πολύ δύσκολο επαναληπτικό για την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη, ωστόσο οι αθλητές του Απόλλωνα δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο, διατήρησαν την ψυχραιμία τους, ακολούθησαν πιστά το άψογο πλάνο κι έφτασαν στον θρίαμβο.

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για τους φιλοξενούμενους, καθώς με πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 4-1, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 3-4 και να βάλουν «φωτιά».

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Καταλανοί κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν 5-4, όμως αυτό το γεγονός «ξύπνησε» την «ελαφρά ταξιαρχία» και κατόρθωσε να προηγηθεί στα μέσα του τελικού με 8-7.

Παρόμοια η εικόνα και στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν γρήγορα με 9-8, όμως η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν ξανά απολαυστική. Με επιμέρους σκορ 7-2 στη συνέχεια, η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε 15-11 και πλέον βρισκόταν «αγκαλιά» με τον τίτλο.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει πλέον στην τελευταία περίοδο η ελληνική ομάδα, ήταν να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα και να μην «αυτοκτονήσει». Δεν έδειξε την παραμικρή τέτοια διάθεση και το φινάλε τη βρήκε να θριαμβεύει με 18-14.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 7-8, 11-15, 14-18

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ

Απόλλων Σμύρνης: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.