Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από τριάντα τρία χρόνια η Νάπολι! (video)

Πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από τριάντα τρία χρόνια η Νάπολι! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/5/2023 23:46
Η Νάπολι πανηγυρίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία μετά από 33 ολόκληρα χρόνια καθώς πήρε τον βαθμό που ήθελε στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Ουντινέζε (1-1).

Οι «παρτενοπέι» είχαν αποκτήσει εδώ και καιρό διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους, η Σαλερνιτάνα τους «χάλασε» το πάρτι την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» αλλά το βράδυ του Σαββάτου στον ιταλικό νότο ήταν η ώρα για να γραφτεί και πάλι ιστορία.

Τα πράγματα βέβαια στο Ούντινε δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για την ίδια καθώς στο 13' είδε τη αντίπαλο της να ανοίγει το σκορ με ένα πολύ ωραίο σουτ του Λόβριτς. Οι παίκτες του Σπαλέτι δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος αλλά στο 52' ο Οσιμέν πήρε το ριμπάουντ μετά από το σουτ του Κβαρατσχέλια και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Ναπολιτάνους να πανηγυρίζουν και τον κόσμο να μπαίνει μέσα στο γήπεοδ

Η πόλη ζούσε εδώ και καιρό για να δει την ομάδα της να κατακτάει το πρωτάθλημα, αυτό το οποίο της είχε χαρίσει δύο φορές ο Ντιέγκο Μαραντόνα (1987,1990).

Σε μία χρονιά όπου έπαιξε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία και έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Νάπολι έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της φετινής της σεζόν ο Βίκτορ Οσιμέν που έχει πετύχει ήδη 22 γκολ στο πρωτάθλημα, η αποκάλυψη Χβίτστα Κβαραρτσχέλια και φυσικά ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα του στην Ιταλία μετά από σχεδόν 30 χρόνια καριέρας.






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.