Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Κάρντιφ διεκδικεί 110 εκατ. ευρώ για το θάνατο του Σάλα

Η Κάρντιφ διεκδικεί 110 εκατ. ευρώ για το θάνατο του Σάλα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/5/2023 21:14
Η Κάρντιφ προσέφυγε στα γαλλικά δικαστήρια αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 110 εκατ. ευρώ από την Ναντ για τις «απώλειες που υπέστησαν» μετά τον τραγικό θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος έχασε την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα το 2019, ενώ ταξίδευε προς την Ουαλία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Νέο κεφάλαιο στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Κάρντιφ και της Ναντ για τον τραγικό θάνατο του Αργεντινού επιθετικού Εμιλιάνο Σάλα τον Ιανουάριο του 2019. Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος που μετέφερε τον επιθετικό στο Κάρντιφ από τη Νάντη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ουαλική ομάδα συνετρίβη στη Μάγχη, κοντά στο Γκέρνσεϊ. Στα χρόνια που πέρασαν, το ποσό της μεταγραφής του, ύψους 17 εκατ. ευρώ, ήταν στο επίκεντρο μιας σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ των δύο συλλόγων.

Η FIFA είχε διατάξει την Κάρντιφ να πληρώσει την πρώτη δόση αξίας 6 εκατ. ευρώ, με τις εφέσεις της ουαλικής ομάδας να πέφτουν στο κενό.

Ωστόσο σύμφωνα με την L’ Equipe, η Κάρντιφ στράφηκε πλέον στο εμπορικό δικαστήριο της Ναντ, διεκδικώντας 100 εκατ. ευρώ συν τόκους αποζημίωσης για τις «απώλειες που υπέστησαν». Η ακρόαση του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου. Η L' Équipe προσθέτει ότι η Κάρντιφ διεκδικεί επίσης την επιστροφή της πρώτης δόσης της μεταγραφής, συν τόκους, καθώς και «ζημία στη φήμη της», ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 110 εκατ. ευρώ.

Η ουαλική ομάδα ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι – με βάση την ανάλυσή της για τα xGoals (αναμενόμενα γκολ) και τα xPoints (αναμενόμενους βαθμούς) – η άφιξη του Σάλα θα της έδινε τους δύο βαθμούς που ήταν απαραίτητοι για να κρατήσουν τον σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ για τουλάχιστον άλλη μια σεζόν. Η L' Équipe αναφέρει ότι η Κάρντιφ είναι επίσης επικριτική για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε ο ατζέντης Γουίλι ΜακΚέι στη μεταγραφή, ιδίως στην οργάνωση της εν λόγω πτήσης.

Έχοντας έρθει σε επαφή με την L' Équipe, οι δικηγόροι της Ναντ δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι η αξίωση της Κάρντιφ θα απορριφθεί. Παράλληλα εξέφρασαν τη λύπη τους για τις «αδυσώπητες» νομικές ενέργειες της Κάρντιφ, επισημαίνοντας ότι αφού είδαν τις προσφυγές τους να απορρίπτονται οπουδήποτε αλλού, «άνοιξαν ένα άλλο παράλογο νομικό μέτωπο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.