Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νιούκαστλ: Επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια!

Νιούκαστλ: Επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/5/2023 01:48
Η Νιούκαστλ έμεινε στο 0-0 με την Λέστερ στην έδρα της και «σφράγισε» και μαθηματικά την επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια! Με την πλάτη στον τοίχο οι «αλεπούδες» για την παραμονή.

Στην πρώτη της ολόκληρη σεζόν μετά την εξαγορά από τους Άραβες, η Νιούκαστλ κατάφερε την υπέρβαση εξασφαλίζοντας θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Έντι Χάουι έμεινε στο 0-0 με την Λέστερ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και εξασφάλισε και μαθηματικά θέση στην τετράδα, ξεφεύγοντας με +4 από την 5η Λίβερπουλ μία αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν.

Οι «καρακάξες» ήταν ανώτερες στο ματς, σημαδεύοντας δις το δοκάρι στο πρώτο μέρος έχοντας απέναντι τους μια άκρως αμυντική Λέστερ η οποία κατέγραψε το πρώτο σουτ στο 90+2’, με τον Καστάν να υποχρεώνει τον Πόουπ σε σπουδαία επέμβαση.

Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε κι έτσι η Νιούκαστλ θα παίξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 20 χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2003-04 όπου έπαιξε στον 3ο προκριματικό γύρο και αποκλείστηκε από την Παρτιζάν για να φτάσει στη συνέχεια στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Η τελευταία φορά που έπαιξε στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν τη σεζόν 2002-03 υπό τις οδηγίες του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον.

Στον αντίποδα, η Λέστερ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο βάζοντας τέλος σ’ ένα αρνητικό σερί 22 αγώνων αλλά δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την παραμονή. Κι αυτό διότι βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -2 από την 17η Έβερτον μία αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν. Έτσι χρειάζεται να κερδίσει το δικό της ματς με την Γουέστ Χαμ στην έδρα της και τα «ζαχαρωτά» να μην κερδίσουν εντός την Μπόρνμουθ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.