Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σβάρτσμαν - Τσιτσιπάς 0-3: Φουριόζος Στέφανος «πέταξε» στους «16» του Roland Garros

Σβάρτσμαν - Τσιτσιπάς 0-3: Φουριόζος Στέφανος «πέταξε» στους «16» του Roland Garros

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/6/2023 22:14
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και τον νίκησε εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-3), παίρνοντας την πρόκριση -σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες- για τον τέταρτο γύρο του Roland Garros, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Όφνερ -ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Φονίνι μετά από «μάχη» για πέντε σετ.

Το ξεκίνημα του Έλληνα πρωταθλητή στο παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό και θέλησε να δείξει από την αρχή ότι ήταν το αφεντικό του κορτ. Στα τρία πρώτα games έκανε ό,τι ήθελε και μ' ένα «μπρέικ» έφτασε στο γρήγορο 3-0, βάζοντας και ψυχολογική πίεση στον Αργεντινό αντίπαλό του.

Ο 24χρονος τενίστας προηγήθηκε μάλιστα με 5-1 όμως σ' εκείνο το σημείο ο Σβάρτσμαν βρήκε το πρώτο του «μπρέικ» στον αγώνα μειώνοντας 5-2. Στο αμέσως επόμενο game όμως ο Τσιτσιπάς «έσπασε» κι αυτός το σερβίς του 30χρονου Λατίνου για το πολύ εύκολο 1-0 στα σετ σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα παιχνιδιού.

Το δεύτερο σετ βρήκε τους δύο παίκτες να συμβαδίζουν στο σκορ (2-2) και να φαίνεται αποφασισμένος ο Αργεντινός να παλέψει περισσότερο και να δυσκολέψει τον Τσιτσιπά. Το έκτο game αποδείχθηκε κρίσιμο κι εκεί ο 24χρονος τενίστας έκανε το «μπρέικ» για το 4-2.

Αμέσως μετά επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και πήρε και το επόμενο game ξεφεύγοντας με 5-2 κι «αγκαλιάζοντας» ένα πάρα πολύ σημαντικό προβάδισμα που θα τον έφερνε «αγκαλιά» με τη νίκη πρόκριση. Ακόμα ένα «μπρέικ» έφερε εύκολα το 6-2 για τον Τσιτσιπά και το 2-0 σετ.

Το τρίτο game του τρίτου σετ ήταν και το πιο συγκλονιστικό του αγώνα, καθώς είχε διάρκεια 13 λεπτών και ο Στέφανος αφού «έσβησε» αρκετά «μπρέικ» πόιντς έκανε το 2-1, κρατώντας το σερβίς του.

Αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς έκανε και «μπρέικ» για το 3-1 και πλησίαζε διαρκώς στη νίκη. Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά του 24χρονου σταρ ο οποίος «έγραψε» το 4-1 με απίστευτο μπακχαντ.

Ο Στέφανος δεν μπορούσε να χάσει πια την πρόκριση και παρά το γεγονός ότι σπατάλησε δύο ματς πόιντ στο όγδοο game έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε τη νίκη με 6-3 και 3-0 σετ, τσεκάροντας το εισιτήριό του για τον τέταρτο γύρο, εκεί όπου θα είναι εκ νέου το φαβορί απέναντι στον Αυστριακό Όφνερ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.