Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Έκανε το ριπίτ η Λειψία (video)

Κύπελλο Γερμανίας: Έκανε το ριπίτ η Λειψία (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
4/6/2023 00:40
Η Λειψία με πρωταγωνιστή τον Ενκουνκού (γκολ και ασίστ) κέρδισε με 2-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά.

Στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Λειψίας, ο Ενκουνκού (σ.σ. έχει συμφωνήσει με την Τσέλσι) χάρισε στους «ταύρους» το δεύτερο διαδοχικό Κύπελλο Γερμανίας. Ο Γάλλος επιθετικός με γκολ και ασίστ έβαλε την… υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της επέτρεψε να σηκώσει την κούπα στον ουρανό του Βερολίνου.

Ήταν ένας τελικός που κύλησε σε αργό τέμπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Η Λειψία απείλησε πρώτη στο 4’ με σουτ του Βέρνερ από πλεονεκτική θέση όμως αυτό δεν ήταν δυνατό και ο Τραπ μπλόκαρε εύκολα. Η απάντηση της Άιντραχτ ήρθε στο 16’ με διαγώνιο σουτ του Κόλο Μουανί το οποίο πέρασε λίγο άουτ ενώ ίδια εξέλιξη είχε το σουτ του Ενκουνκού στο 42’.

Το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου με την Άιντραχτ να μπαίνει πιο δυναμικά στην επανάληψη και να απειλεί στο 64’ με σουτ του Γκέτσε το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μπλάσβιχ. Εν τέλει το γκολ ήρθε από την Λειψία, η οποία σκόραρε με δόση τύχης στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Στο 71’ ο Ενκουνκού βρέθηκε με τη μπάλα στην περιοχή και κατάφερε να σουτάρει παρότι μαρκάρονταν από τρεις παίκτες, με τη μπάλα να κοντράρει στον Μπουτά, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το γκολ έριξε ψυχολογικά την Άιντραχτ και τα πάντα κρίθηκαν στο 85’. Μετά από γρήγορη μετάβαση, ο Ενκουνκού μάζεψε πάνω του όλη την άμυνα των «αετών» και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Σομποζλάι, ο οποίος με σουτ από θέση βολής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Η Λειψία στέφθηκε back-to-back Κυπελλούχος Γερμανίας, φτάνοντας έτσι τις δύο κατακτήσεις σε πέντε παρουσίες σε τελικό την τελευταία πενταετία. Έπιασε έτσι τις Φορτούνα Ντίσελντορφ, Καιζερσλάουτερν, Καρλσρούη, Δρέσδη και Μόναχο 1860 στην 6η θέση με τις περισσότερες κατακτήσεις. Από την άλλη η Άιντραχτ δεν κατάφερε να κάνει έξι τα τρόπαια της στον θεσμό και να πιάσει την Βέρντερ Βρέμης στη 2η θέση, πίσω μόνο από την Μπάγερν των 20 τροπαίων.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.