Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλκαράθ - Τσιτσιπάς 3-0: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ισπανού και αποχαιρέτησε το Roland Garros ο Στέφανος (video)

Αλκαράθ - Τσιτσιπάς 3-0: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ισπανού και αποχαιρέτησε το Roland Garros ο Στέφανος (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
6/6/2023 23:45
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ (6-2,6-1, 6-6 (7-5)) σε μία αναμέτρηση που διήρκησε 2 ώρες και 13 λεπτά, συνεπώς η πορεία του στο φετινό Roland Garros σταμάτησε στα προημιτελικά.

Ο Έλληνας τενίστας φάνηκε από την αρχή έξω από τα... νερά του και παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμος, με τον Ισπανό (Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης) να παίζει καταπληκτικό τένις, παρουσιάζοντας ευρεία γκάμα χτυπημάτων, την ώρα που ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε σωρεία λαθών που δεν του επέτρεψαν να φανεί ανταγωνιστικός στα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ όμως πάλεψε σαν «λιοντάρι» φτάνοντας κοντά στην κατάκτησή του, που θα μπορούσε να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης, ωστόσο λύγισε εκεί στις λεπτομέρειες και η πρόκριση χάθηκε.

Κάπως έτσι ο 7ος ημιτελικός Grand Slam στην καριέρα του έμεινε όνειρο, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη ήττα από τον Αλκαράθ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τον Ισπανό πλέον να συναντά τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά σε μία «τιτανομαχία» για μία θέση στον τελικό.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε σερβίροντας και παίρνοντας το πρώτο γκέιμ, αλλά τα... καλά τελείωσαν απότομα εκεί, αφού ο Αλκαράθ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πραγματοποιώντας μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ, όταν ο Έλληνας τενίστας υπέπεσε σε συνεχόμενα αβίαστα λάθη, μην μπορώντας να «τελειώσει» φαινομενικά εύκολα χτυπήματα πάνω από το φιλέ. Μία σειρά καταπληκτικών χτυπημάτων, διαφορετικού τύπου κάθε φορά, από τον Αλκαράθ, «χάλασαν» το μυαλό του Τσιτσιπά που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει δεχόμενος δεύτερο μπρέικ -χωρίς να πάρει καν πόντοι- στο 7ο γκέιμ και έχασε φυσιολογικά το σετ με 6-2. Η αναμέτρηση κυλούσε με τρόπο που όχι απλά έδινε προβάδισμα στον Ισπανό, αλλά είχε επηρεάσει πολύ ψυχολογικά τον Στέφανο, που δέχθηκε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του 2ου σετ και ουσιαστικά κατέρρευσε χάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία 6-1 στα γκέιμ, αφού και ο Αλκαράθ ήταν αλάνθαστος. Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η στιγμή που στράφηκε προς την κερκίδα λέγοντας στον πατέρα του πως δεν μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε στο τρίτο σετ χωρίς μπρέικ και με όλες τις στατιστικές κατηγορίες να είναι συντριπτικά υπέρ του Αλκαρά, εκτός από αυτή των αβίαστων λαθών. Δέχθηκε μάλιστα μπρέικ νωρίς και φτάνοντας να είναι με 5-2 πίσω στα γκέιμ, το τέλος έμοιαζε να έχει φτάσει. Παρ' όλα αυτά πήρε το γκέιμ στο σερβίς του, πραγματοποιώντας μπρέικ αμέσως μετά και ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους στο Φιλίπ Σατριέ, που τον στήριξαν καθολικά από την αρχή. Υπερασπιζόμενος σερβίς του στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 5-5 και κατόπιν σε 6-6 οδηγώντας το παιχνίδι σε τάι μπρέικ, με τον Αλκαράθ να φαντάζει πλέον αγχωμένος και πιο «γήινος».

Δυστυχώς εκεί το μίνι μπρέικ που πέτυχε νωρίς ο Ισπανός, παίρνοντας προβάδισμα στη συνέχεια με ε-1 έμελλε να κρίνει τα πάντα, αφού κανείς από τους δύο τενίστες δεν έκανε ξανά λάθος στο σερβίς του, με το τελικό 7-5 να χαρίζει και το τρίτο σετ, αλλά και τη νίκη-πρόκριση δικαιότατα στον Αλκαράθ, με τον Τσιτσιπά ωστόσο να μένει με την αίσθηση πως ίσως αδίκησε τον εαυτό του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.