Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία-Ιταλία 2-1: Ο Χοσελού έστειλε τους «Φούριος Ρόχας» στον τελικό του Nations League!

Ισπανία-Ιταλία 2-1: Ο Χοσελού έστειλε τους «Φούριος Ρόχας» στον τελικό του Nations League!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/6/2023 23:46
Η Ισπανία επικράτησε με 2-1 της Ιταλίας στο «Ντε Χρολς Φέστε» και έτσι θα αντιμετωπίσει την Κροατία στον τελικό του Νations League. Στον μικρό τελικό η Σκουάντρα Ατζούρα απέναντι στην Ολλανδία.

Οι «Φούριος Ρόχας» είχαν την πρωτοβουλία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Πίνο όμως η Ιταλία απάντησαν στο 11' με πέναλτι του Ιμόμπιλε. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν δυνάμεις και διάθεση να επιτεθούν αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν πέτυχε καμία δεύτερο τέρμα.

Στην επανάληψη το θέαμα δεν ήταν το ίδιο καλό, όλα έδειχναν παράταση αλλά στο 88' ο Χοσελού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και από κοντά «χάρισε» τη νίκη στην ομάδα του.

Έτσι η Ισπανία έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα τρόπαιο το βράδυ της Κυριακής (18/6 21:45) απέναντι στην Κροατία.

Ωραίος ρυθμός, εκατέρωθεν ευκαιρίες

Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό από την αρχή και μόλις στο 3' η Ισπανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Πίνο έκλεψε την μπάλα από τον Μπουνούτσι και με εύκολο πλασέ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Ιταλία ωστόσο δεν ξαφνιάστηκε, έψαξε άμεσα αντίδραση και την βρήκε μετά από επτά λεπτά Ο Μπαρέλα μα ωραία πάσα βρήκε τον Τζανιόλο, αυτός έπιασε με τη μία το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Λε Νορμάν και τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Ιμόμπιλε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.Η Ισπανία θέλησε να πάρει και πάλι την πρωτοβουλία, δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν όσο αποτελεσματική θα ήθελε. Από την άλλη η «Σκουάντρα Ατζούρα» βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 21' με τον Φρατέζι αλλά ο σκόρερ ήταν οριακά οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Όσο περνούσε η ώρα οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την συνέχεια την κυκλοφορία, με τους Ιταλούς να βρίσκονται κυρίως σε θέση άμυνας και να ψάχνουν χώρους κυρίως σε αντεπιθέσεις. Είχαν μία καλή στιγμή με ένα σουτ του Τολόι στο 44', με την Ισπανία να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Ντοναρούμα αλλά να μην βρίσκει άλλο τέρμα μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Χοσελού έδωσε στο τέλος τη λύση

Οι «Φούριος Ρόχας» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν πάλι το προβάδισμα. Αρχικά στο 49' ο Μοράτα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, γύρισε ωραία το σώμα του αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ρόδρι βρήκε χώρο και έκανε ένα εναέριο βολέ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ντοναρούμα.

Η Ιταλία θέλησε να αντιδράσει και στην πρώτη της καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 64' ο Φρατέζι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Σιμόν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η αναμέτρηση στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, η Ισπανία είχε σαφώς την κατοχή αλλά δεν έβρισε τις ευκαιρίες για να απειλήσει την εστία του Ντοναρούμα. Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση όμως στο 88' ο Χοσελού σκόραρε και έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο Ρόδρι έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο επιθετικός της Εσπανιόλ βρέθηκε αφύλαχτος και την έστειλε στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ιταλία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και έτσι η Ισπανία πήρε την πρόκριση και θα βρεθεί στον τελικό της Κυριακής όπου την περιμένει ήδη η Κροατία.

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74' Φαμπιάν Ρουίθ), Ροντρίγκο (46' Ασένσιο), Γκάβι (68' Κανάλες), Πίνο (74' Ανσού Φατί), Μοράτα (84' Χοσελού)

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Τολόι, Μπονούτσι (46' Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Ντι Λορέντζο, Σπινατσόλα (46' Ντιμάρκο) Φρατέζι (76' Βεράτι), Ζορζίνιο (61' Κριστάντε), Μπαρέλα, Zανιόλο , Ιμόμπιλε (60' Κιέζα)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.