Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσεφέριν για Σαουδική Αραβία: «Κάνουν το ίδιο λάθος με την Κίνα…»

Τσεφέριν για Σαουδική Αραβία: «Κάνουν το ίδιο λάθος με την Κίνα…»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2023 21:33
Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν πήρε θέση για τις μεταγραφές αστέρων σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας δηλώνοντας πως κάνουν το ίδιο λάθος με την Κίνα και πως πρέπει να επενδύσουν σε ακαδημίες και προπονητές.

Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ τον Ιανουάριο άνοιξε το χορό των μεταγραφών σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, με παίκτες όπως οι Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ κ.α. να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NOS για το μεταγραφικό πυρετό στην Σαουδική Αραβία, με τον ίδιο να σχολιάζει πως οι Σαουδάραβες κάνουν το ίδιο λάθος με την Κίνα πριν μερικά χρόνια, όταν κινεζικές ομάδες δαπανούσαν ιλιγγιώδη ποσά για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές:

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία κάνει λάθος. Πρέπει να επενδύσουν σε ακαδημίες, προπονητές και να εκπαιδεύσουν τους παίκτες τους. Οι αγορές δε θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό σας. Η Κίνα έκανε το ίδιο λάθος. Δεν είναι όλα για τα λεφτά. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν τις καλύτερες διοργανώσεις. Και αυτές είναι στην Ευρώπη. Ονομάστε έναν παίκτη που είναι κορυφαίος, στην καλύτερη ηλικία και που ξεκινά την καριέρα του, να έχει πάει να παίξει στη Σαουδική Αραβία. Δεν χάνουμε αυτούς τους παίκτες. Παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο. Στο τέλος της καριέρας τους, κάποιοι παίκτες κοιτούν την Αραβία για να κερδίσουν κάποια χρήματα».

«Συζητάμε για Salary Cup»

Ο Τσέφεριν εξήγησε επίσης στη συνέντευξη ότι συνεχίζουν με τη διαδικασία ανάλυσης των κανόνων για να βάλουν Salary Cup, δηλαδή ένα ανώτατο όριο μισθών στους μισθούς και τις μεταγραφές των παικτών στις ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις για να παίξουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Δεν θέλουμε δύο ή τρεις συλλόγους που έχουν απεριόριστους πόρους που φτάνουν σε έναν προϋπολογισμό 5.000 ή 10.000 εκατ. ευρώ. Τότε τα τουρνουά μας δεν θα είναι πλέον ενδιαφέροντα. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι, όλοι αυτοί με τους οποίους μίλησα, συμφωνούν με αυτό», είπε ο Τσέφεριν. Αν και ο πρόεδρος της UEFA δεν έχει δώσει ακόμη προθεσμίες: «Είμαστε μακριά από οποιαδήποτε απόφαση, απλώς τη συζητάμε».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.