Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Super League 2: Εξώδικο της Βέροιας για μη επικύρωση της βαθμολογίας - Προς διάλυση η ΠΑΕ Αιγάλεω

Super League 2: Εξώδικο της Βέροιας για μη επικύρωση της βαθμολογίας - Προς διάλυση η ΠΑΕ Αιγάλεω

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/6/2023 15:00
Το πρωτάθλημα της Super League 2 ολοκληρώνεται την Τρίτη (20/6) όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, αλλά όλα δείχνουν τρίτο... ημίχρονο αναφορικά με το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από τον Βόρειο Όμιλο του πρωταθλήματος, με ανακατατάξεις να είναι πιθανές και στον Νότιο Όμιλο, αφού η ΠΑΕ Αιγάλεω οδηγείται σε πώληση ή διάλυση.

Αρχικά η Βέροια που αν και νίκησε 3-0 τον Ηρακλής Λάρισας την τελευταία αγωνιστική υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική, τερματίζοντας οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο -1 από τον Απόλλωνα Πόντου, απέστειλε σήμερα εξώδικο στη διοργανώτρια αρχή, παραθέτοντας σειρά παραβάσεων που επισύρουν από αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό και στις οποίες, σύμφωνα πάντα με το εξώδικο, έχουν υποπέσει ο Ηρακλής, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Απόλλων Πόντου.

Η ομάδα της Ημαθίας τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

– Σύμφωνα με τη διάταξη 20παρ.3 του ΚΑΠ, ολική ή μερική επικύρωση γίνεται με απόφαση του ΔΣ, εφόσον δεν εκκρεμούν αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών ή της Επιτροπής Εφέσεως, βάσει ενστάσεων και καταγγελιών που μπορούν να επηρεάσουν τη βαθμολογική κατάταξη.

– Σύμφωνα με τη διάταξη 33παρ.1 του ΚΑΠ, αφαίρεση βαθμών που επιβάλλεται με βάση το άρθρο 24 του Κ.Ι.Μ. με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ισχύει για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εκτός και αν έχει επικυρωθεί η βαθολογία, οπότε μεταφέρεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

– Σύμφωνα με τη συνδυασμένη εφαρμογή του άρθρου 6 του Κ.Ι.Μ. και του άρθρου 6 του Κ.Α.Π., η έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου (1η Ιουλίου), ενώ η λήξη της οριοθετείται αυστηρά την 30ή Ιουνίου.Ζητά, λοιπόν, η Βέροια να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του Α’ ομίλου μέχρι τις 30 Ιουνίου και η Super League 2 να περιμένει αφενός μέχρι να αφαιρεθούν οριστικά 9 βαθμοί από ΠΟΤ Ηρακλή και Αναγέννηση Καρδίτσας και αφετέρου μέχρι να εκδοθούν αποφάσεις σε βάρος και του Απόλλωνα Πόντου (Βάντσε Σίκοφ)
.

Σε αδιέξοδο το Αιγάλεω


Την ίδια στιγμή η οικογένεια Παλτόγλου έκανε γνωστή την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Αιγάλεω, ανακοινώνοντας πως περιμένει προτάσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές, ειδάλλως θα προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει στον Ερασιτέχνη και η ομάδα θα υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Μετά το πέρας του πρωταθλήματος της Super League 2 η οικογένεια Παλτόγλου, ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931, ανακοινώνει τα ακόλουθα :
Αναλάβαμε την ομάδα από την Α τοπικό Αθήνας που κινδύνευε μάλιστα και με περαιτέρω υποβιβασμό στην Β κατηγορία.

Μέσα σ΄όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα ανήλθε και παρέμεινε στην Super League 2, έχοντας εξασφαλίσει και εφέτος αδειοδότηση και δίχως να χρωστά ούτε ένα ευρώ σε παίκτες, προπονητές, Δημόσιο, ΙΚΑ, προσωπικό και τρίτους μέχρι και 30/6/2023.
Δηλώνουμε ότι πλέον είναι ώριμος ο χρόνος να αποχωρήσουμε οριστικά και αμετάκλητα από την ιδιοκτησία και το τιμόνι της ομάδας.

Προς τούτο παραχωρούμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μας σε υγιείς -όπως εμείς άλλωστε – επενδυτές και γνωστοποιούμε ότι αρμόδιος προς διαπραγμάτευση και τελική μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι ο μέχρι σήμερα νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931, δικηγόρος Αθηνών Θεοχάρης Γρηγορίου.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα αγοροπωλησία της Ανώνυμης Εταιρείας θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο και διάλυση της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931 σύμφωνα με την κρυστάλλινη επαγγελματική μας λογική.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους υγιείς φιλάθλους της ομάδας μας και την Θύρα 12 είναι εσωτερική μας ηθική υποχρέωση.

Ας επαγρυπνεί και ο Ερασιτέχνης σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί μεταβίβαση να αναλάβει τα ηνία στην Ερασιτεχνική κατηγορία.

Υπηρετήσαμε με εντιμότητα, ήθος και με μεγάλη οικονομική θυσία την ομάδα που αγαπήσαμε αγαπάμε αληθινά»
.

Αθήνα 20/06/2023
Οικογένεια Ιωάννη Παλτόγλου

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.