Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σοκ: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Στεφάν Ντεμόλ

Σοκ: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Στεφάν Ντεμόλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/6/2023 01:50
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Βέλγος παλαίμαχος άσος και προπονητής, Στεφάν Ντεμόλ έπειτα από καρδιακή προσβολή, σκορπίζοντας θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Σε πένθος βυθίστηκε το βελγικό ποδόσφαιρο καθώς ο Στφεάν Ντεμόλ πέθανε την Πέμπτη (22/6) έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Ο παλαίμαχος διεθνής Βέλγος στόπερ αγωνίστηκε 38 φορές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και έχει μείνει στην ιστορία για το «χρυσό» γκολ που σημείωσε στη φάση των «16» του Μουντιάλ του 1986 κόντρα στην Σοβιετική Ένωση, στέλνοντας την ομάδα του στα προημιτελικά. Λίγο πριν την έναρξη εκείνου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο 20χρονος τότε Ντεμόλ είχε πανηγυρίσει τον τίτλο στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ μετά από διπλά ματς με την Κλαμπ Μπριζ, σημειώνοντας το καθοριστικό γκολ.

Το 1988 ο Ντεμόλ έκανε το βήμα στο εξωτερικό με μια προσοδοφόρα μεταγραφή στην Μπολόνια και μία σεζόν μετά υπέγραψε στην Πόρτο όπου παρότι αγωνίζονταν ως στόπερ σημείωσε 11 γκολ στο πρωτάθλημα και βοήθησε τους «δράκους» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Τα τελευταάι χρόνια η καριέρα του πήρε την κατιούσα και κατέληξε να παίξει και στα μέρη μας το 1995 για λογαριασμό του Πανιωνίου. Το 2000 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ασχολήθηκε με την προπονητική. Βρέθηκε μάλιστα στον πάγκο τόσο του Αιγάλεω (2004-05) όσο και του ΠΑΣ Γιάννινα (2010-2011), ενώ είχε περάσει και από την Κύπρο αναλαμβάνοντας τον Εθνικό Άχνας (2008-09) και τον Άρη Λεμεσού (2010).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.