Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νορβηγία U19 - Ελλάδα U19 5-4: Έσωσε την παρτίδα στο δεύτερο μέρος η «γαλανόλευκη» (video)

Νορβηγία U19 - Ελλάδα U19 5-4: Έσωσε την παρτίδα στο δεύτερο μέρος η «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/7/2023 21:07
Η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 5-4 από την Νορβηγία στην πρεμιέρα του Euro U19 πληρώνοντας το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο (5-0). Άλλη ομάδα στην επανάληψη η «γαλανόλευκη», πέτυχε τέσσερα γκολ με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τζίμα ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και είχε δύο τέρματα και δοκάρι.

Πρεμιέρα με το αριστερό για την Εθνική Νέων στην τελική φάση του Euro U19 που διεξάγεται στην Μάλτα. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 5-4 από την Νορβηγία σ’ ένα ματς που ξύπνησε αργά, αφού βρέθηκε να χάνει με 5-0 (!) στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη ήταν άλλη ομάδα, μείωσε σε 5-4 και αν είχε λίγο παραπάνω χρόνο ενδεχομένως θα πραγματοποιούσε ένα επικών διαστάσεων comeback!

Καταστροφικό πρώτο ημίχρονο

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε δεχτεί μόλις δύο τέρματα στα προκριματικά αλλά στο πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας της τελικής φάσης μάζεψε πέντε φορές τη μπάλα από την εστία του! Οι Νορβηγοί μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, εκμεταλλεύτηκαν τα παιδικά λάθη στα μετόπισθεν της ελληνικής ομάδας και έφτασαν να προηγούνται με 3-0 στο 18’ χάρη στα τέρματα των Ρόλντσόι (6’), Έντεγκαρντ (15’) και Φλάτακερ (18’). Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας δοκάρι, όμως αμυντικά τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι Νορβηγοί σκόραραν άλλα δύο τέρματα πριν το ημίχρονο με τους Σκόγκβολντ (36’) και Έντεγκααρντ (44’).

«Χρυσή» αλλαγή ο Τζίμας

Στο δεύτερο μέρος οι Νορβηγοί μπήκαν με τέσσερις αλλαγές, ενώ ο Αναστάσιος Θέος έριξε στο ματς τους Τζίμα και Σταυρόπουλο, οι οποίοι έφεραν τα πάνω κάτω. Ο Τζίμας έκανε την αρχή στο 51’ σκοράροντας με σουτ εντός περιοχής έπειτα από εκπληκτική ντρίπλα του Γκολφίνου και τρία λεπτά μετά ο φορ του ΠΑΟΚ είχε δοκάρι για το 5-2. Αυτό έγινε στο 80' από τον Σταυρόπουλο ο οποίος σκόραρε από κοντά έπειτα από αδυναμία των Νορβηγών να απομακρύνουν σωστά. Ένα λεπτό μετά ο Τζίμας βρήκε ξανά δίχτυα έπειτα από πάρε-βάλε του Κυριόπουλου, ενώ στο 90+5’ ο Καλογερόπουλος μείωσε σε 5-4 με γυριστή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.Το μομέντουμ άνηκε ξεκάθαρα στην Ελλάδα, όχι όμως και τα χρονικά περιθώρια. Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη λίγο μετά τη σέντρα των Νορβηγών, οι οποίοι είδαν το 5-0 να γίνει 5-4 αλλά ακόμα κι έτσι πρόσθεσαν τους τρεις βαθμούς στο σακούλι τους.

Η Εθνική ξεκίνησε με ήττα τη διοργάνωση αλλά κρατάει την αντίδραση που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως ότι μάζεψε τη διαφορά τερμάτων σε ενδεχόμενο ισοβαθμιών. Τα πράγματα σαφώς είναι πλέον πολύ δύσκολα για την πρόκριση, αφού την Παρασκευή αντιμετωπίζει την Ισπανία (7/7, 19:00 ΕΡΤ 1) και χρειάζεται αποτέλεσμα ώστε να μείνει ζωντανή για τη μία από τις δύο θέσεις του ομίλου.

Νορβηγία: Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46' Χόλτεν), Μπάσι (46' Αντρέσεν), Ρόαλντσεϊ (62' Μπρούσετ), Σκόβγκολντ, Έντεγκαρντ (46' Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46' Φαράας).

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (46' Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82' Νικολάου), Τσίκος (61' Γκούμας), Γκολφίνος (61' Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46' Tζίμας).

Τα στιγμιότυπα:




Η εμφάνιση του Τζίμα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.