Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάρεϊ-Τσιτσιπάς 2-3: Ανατροπή και πρόκριση για τον τρομερό Στέφανο!

Μάρεϊ-Τσιτσιπάς 2-3: Ανατροπή και πρόκριση για τον τρομερό Στέφανο!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
7/7/2023 20:23
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ (6-7 (3), 7-6 (2), 6-4, 6-7 (3) 6-4) του Άντι Μάρεϊ στο δεύτερο γύρο του Wimbledon και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε συνολικά σε δύο... ημέρες ο Τσιτσιπάς έκανε μία μεγάλη ανατροπή απέναντι στον σπουδαίο Άντι Μάρεϊ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon όπου θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Λάζλο Τερέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, διακόπηκε λόγω ώρας και συνεχίστηκε την Παρασκευή με τον Μάρεϊ να προηγείται με 2-1 σετ.

Οι δύο τενίστες πηγαίναν χέρι-χέρι στο πρώτο σετ, κρατούσαν το σερβίς τους έχοντας αμφότεροι καλά χτυπήματα χωρίς να ρισκάρουν ιδιαίτερα. Ο Τσιτσιπάς είχε πολύ καλά πρώτα σερβίς, έφτασε κάποιες στιγμές κοντά στο break χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Έλληνας τενίστας στο 11ο game είχε set point όμως ο Μάρεϊ έβγαλε αντίδραση και οδήγησε το set στο tie break.

Εκεί όμως ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος, έκανε το mini break είχε απάντηση σε κάθε χτύπημα του αντιπάλου του και με 7-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Η εικόνα του δεύτερου σετ θύμιζε αρκετά αυτή του πρώτου, με τον Τσιτσιπά να κάνει κάποια λάθη στην αρχή αλλά τον Μάρεϊ να μην τα εκμεταλλεύεται. Ο Βρετανός ωστόσο ήταν σωστός όταν σέρβιρε, ο Στέφανος έδειχνε αρκετά ψύχραιμος στα δικά του σερβίς και για άλλη μία φορά οι δύο τενίστες πήγαν σε tie break. Ο Μάρεϊ όμως έδειξε πιο αποφασισμένος, o Τσιτσιπάς έκανε λάθη και έτσι ο Σκωτσέζος έφτασε στην ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ με το «καλημέρα» είχαμε το πρώτο break του παιχνιδιού και μάλιστα με love game από τον Μάρεϊ ο οποίος πήρε από νωρίς προβάδισμα. Από εκεί και έπειτα ο Βρετανός κράτησε το σερβίς του, ο Τσιτσιπάς δεν είχε απάντηση και το τελικό 6-4 έδωσε προβάδισμα για το παιχνίδι στον Μάρεϊ που βρέθηκε μπροστά με 2-1, η αναμέτρηση όμως διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας

Στην επανέναρξη του παιχνιδιού, ο Τσιτσιπάς και ο Μάρεϊ συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό κρατώντας τα σερβίς τους και πηγαίνοντας σταθερά μαζί. Ο Στέφανος δεν είχε απάντηση όταν σέρβιρε ο αντίπαλος του και από την άλλη ο Μάρεϊ έβαζε δύσκολα χωρίς όμως να καταφέρει κάποιο break. Το 4ο σετ οδηγήθηκε και αυτό στο tie break και ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία, έκανε δύο mini break και 7-3 ισοφάρισε σε 2-2 σετ.

Στο 5ο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε break μόλις στο 3ο game και πήρε έτσι ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη κρατώντας το σερβίς του αμέσως μετά. Από εκεί και έπειτα οι δύο τενίστες ήταν σταθεροί αυτός όμως που χρειαζόταν break ήταν ο Μάρεϊ. Στο 10ο game όμως ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία και σοβαρότητα έκανε το 6-4 και κέρδισε το παιχνίδι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.