Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Γλίτωσε το «έμφραγμα», επέστρεψε σε ομίλους και πάει Μασσαλία για την έκπληξη (video)

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Γλίτωσε το «έμφραγμα», επέστρεψε σε ομίλους και πάει Μασσαλία για την έκπληξη (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
1/8/2023 22:31
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη... φωτιά αλλά τελικά μετά το 2-2 με τη Ντνίπρο στη Λεωφόρο, και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 3-1 στο πρώτο ματς, «σφράγισε» την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ, αλλά και την επιστροφή τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα δύο γκολ του Αντράζ Σπόραρ, αποδείχθηκαν «χρυσά» για τους «πράσινους» που έκαναν τα... εύκολα-δύσκολα απέναντι στην Ντνίπρο και παρ' ότι προηγήθηκαν μόλις στο 15’, βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου απ’ τα γκολ των Ντόβμπικ (23’) και Σαράπι (54’). Ο Σλοβένος φορ όμως, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του -από τρομερή ενέργεια του Φίλιπ Τζούριτσιτς- να διώχνει το άγχος και να στέλνει τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ανεξαρτήτως της έκβασης των αγώνων του με τη Μαρσέιγ.

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα αλλά χωρίς... συνέχεια

Η έναρξη του παιχνιδιού βρήκε τον Παναθηναϊκό ορεξάτο και έτοιμο να βγει στην επίθεση, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Γιοβάνοβιτς που στη συνέντευξη Τύπου είχε τονίσει πως το «τριφύλλι» θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του και δεν θα περιμένει τη Ντνίπρο. Κάπως έτσι μόλις στο 2' ο Κώτσιρας σούταρε από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα όμως και να απομακρύνεται.

Οι «πράσινοι» διατηρούσαν την κατοχή, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και κερδίζοντας τέσσερα κόρνερ στα πρώτα δέκα λεπτά, ενώ στο 11' μετά από πολύ γρήγορο συνδυασμό των Τζούρισιτς, Σπόραρ και Βιλένα, ο τελευταίος σούταρε με δύναμη από το ημικύκλιο, αλλά ο Βόλινετς μπλόκαρε σταθερά.


Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 15' όταν μετά από διώξιμο του Γεντβάι και κακή συνεννόηση Βόλινετς και Σαράπι, ο Σπόραρ μπήκε ανάμεσά τους παίρνοντας με το στήθος τη μπάλα και πλασάροντας ψηλοκρεμαστά στην κενή εστία για το 1-0.



Η κερκίδα ξεσηκώθηκε, ο Παναθηναϊκός πλέον χρειαζόταν να δεχθεί τέσσερα γκολ για να αποκλειστεί και όλα έδειχναν πως ένα όμορφο και... ήσυχο ευρωπαϊκό βράδυ θα ολοκληρωνόταν με τον καλύτερο τρόπο.

Παρ' όλα αυτά οι «πράσινοι» έγιναν απρόσεκτοι και έδειξαν να χαλαρώνουν, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να πιέσουν πολύ περισσότερο στο κέντρο, κάνοντας και psysical το παιχνίδι.

Στο 21' η επικίνδυνη σέντρα του Καπλιένκο σταμάτησε από παρέμβαση του Χουάνκαρ, αλλά στο 23' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ντόβμπικ και απίθανη ατομική προσπάθεια, έχοντας πάρει τη μπάλα από τον άξονα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά προσπερνώντας τον Μάγκνουσον και τον Χουάνκαρ και πλασάροντας εύστοχα από πλάγια θέση τον Μπρινιόλι.



Oι φιλοξενούμενοι πήραν αυτοπεποίθηση και και μέτρα στο γήπεδο μετά από αυτή την εξέλιξη και στο 33' ο Μπρινιόλι αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε το σουτ του Ρουμπτσίνσκι πάνω στην κίνηση, ενώ στο 34' σε γρήγορη αντεπίθεση και μετά από τρομερή πάσα του Κώτσιρα, ο Παλάσιος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βολίνσκι και στη συνέχεια ο Μπερνάρ σε κενή εστία, απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.



Σε αυτή τη φάση μάλιστα ο τερματοφύλακας τον Ουκρανών τραυματίστηκε ύστερα από τη σύγκρουση με τον Παλάσιος και αντικαταστάθηκε από τον Κιναρέικιν.

Το ματς πάντως δεν άλλαξε εικόνα με τη Ντνίπρο να αντιμετωπίζει με άγνοια κινδύνου και φουλ επιθετικά τον Παναθηναϊκό, παίζοντας μάλιστα στα όρια του αντιαθλητικού.
Στο 40' μάλιστα ο Ντόβμπικ ξανά με όμορφο σουτ εντός περιοχής σκόραρε για το 2-1, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Μπλάνκο είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να κοντρολάρει τη μπάλα πριν πασάρει για τον σκόρερ.

Με το πρώτο ημίχρονο να φτάνει στο τέλος του, ο Μπρινιόλι στο 45'+2' χρειάστηκε να βγει έγκαιρα από την εστία του ώστε να προλάβει τον Καπλιένκο που είχε ξεφύγει στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας, με τον Ιταλό κίπερ μάλιστα να τα... λέει σε έντονο ύφος στους αμυντικούς του αμέσως μετά.

Δεν φάνηκε πάντως να εισακούστηκε, αφού η άμυνα των γηπεδούχων συνέχισε να.. παραπατάει και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45'+6') μετά από εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, ο Πάσιτς βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή αλλά ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό πλάσαρε πολύ άστοχα πάνω από τα δοκάρια και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στην ανάπαυλα.



«Ψυχρολουσία», άγχος και «λυτρωτής» Σπόραρ

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μαντσίνι αντί του Παλάσιος, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις προσπάθεις των παικτών του να κρατήσουν τη μπάλα, αλλά και να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του.

Παρ' όλα αυτά ήταν ο Μπρινιόλι, μόλις 30" μετά τη σέντρα που ... απογειώθηκε για να αποκρούσει το εξαιρετικό παλσέ του Μπλάνκο, ενώ στο 47' μπλόκαρε σουτ του Σαράπι.



Μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα όμως ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ξανά στο ματς καισ το 49' ήταν ο Μαντσίνι που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν μετά από υποδειγματική ανάπτυξη ο Σπόραρ του «έσπασε» τη μπάλα, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα η ίδια σχεδόν φάση επαναλήφθηκε με τον Αργεντινό σε ρόλο φημιουργού, να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια, αλλά τον Σπόραρ να μην καταφέρνει να εκτελέσει σε δύο χρόνους παρ' ότι βρέθηκε απέναντι από την εστία.

Παρά το «πράσινο» ξύπνημα όμως κυριάρχησε «παγωμάρα» στο 54' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιροσνιτσένκο, ο Σαράπι βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έβαλε τη Ντνίπρο μπροστά στο σκορ.



Το παιχνίδι έγινε έτσι... ροντέο, αφού πλέον οι Ουκρανοί ήθελαν μόλις ένα γκολ για το στείλουν στην παράταση ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, ενώ η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έπειθε πως δεν θα δεχόταν κι άλλο τέρμα, με το πρόβλημα πάντως να ξεκινάει από το κέντρο όπου έλειπε η «σκληράδα» και η ταχύτητα, αφού και η κόπωση είχε αρχίσει να εμφανίζεται στους Βιλένα και Τζούρισιτς.

Στο 66' ο Γιοβάνοβιτς πέρασε έτσι τον Τσόκαϊ στη θέση του Ολλανδού και το «τριφύλλι» βρήκε απαντήσεις στο σκληρό παιχνίδι των Ουκρανών.

Η «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε πάντως στο 70' όταν μετά από πανέμορφη ατομική ενέργεια του Τζούρισιτς, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή, ο Σπόραρ με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση, η οποία σιγουρεύτηκε εν πολλοίς όταν στο 75' ο Τάντσικ, που είχε μπει μόλις πριν 6 λεπτά στο ματς, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Χουάνκαρ.





Το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό και «φλέρταρε» σε δύο περιπτώσεις με ένα τρίτο γκολ που θα του έδινε τη δυνατότητα να «ντουμπλάρει» τις νίκες του επί των Ουκρανών.

Στο 87’ από όμορφη ενέργεια του Ιωαννίδη, η μπάλα έφτασε στον Κλεϊνχέισλερ που σούταρε με δύναμη πάνω από τα δοκάρια της Ντνίπρο, ενώ το 89’ από την τρομερή ασίστ του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και τελικά το ματς έληξε ισόπαλο, αλλά με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να γνωρίζουν την απόλυτη αποθέωση για την επιστροφή τους σε ευρωπαϊκούς ομίλους και ταυτόχρονα το «ντοπάρισμα» από τους φιλάθλους ενόψει της πρόκλησης της Μαρσέιγ, που την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα για το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Βιλένα (65’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (79’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (90’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Ντνίπρο (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Βόλινετς (36’ λ.τρ. Κιναρέικιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σάραπι (57’ λ.τρ. Σβάτοκ), Καπλιένκο (69’ Τάντσιουκ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πιχάλιονοκ (69’ Κοχούτ), Ρουμπσίνσκι (69’ Χουτσούλιακ), Ντόβμπικ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
7 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
10 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Επίσημο: Στην Αλ Νασρ του Ρονάλντο ο Μανέ
Επίσημο: Στην Αλ Νασρ του Ρονάλντο ο Μανέ
01/08/2023 22:17
Λαμία: Ολοκλήρωσε το «μπαμ» με Καρλίτος
Λαμία: Ολοκλήρωσε το «μπαμ» με Καρλίτος
01/08/2023 21:53
Ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Τζάκσον Πορόσο για την άμυνα - Αύριο (2/8) στην Αθήνα ο άσος από το Εκουαδόρ
Ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Τζάκσον Πορόσο για την άμυνα - Αύριο (2/8) στην Αθήνα ο άσος από το Εκουαδόρ
01/08/2023 21:44
Ατρόμητος: Σπουδαία κίνηση με Ντιρκς
Ατρόμητος: Σπουδαία κίνηση με Ντιρκς
01/08/2023 21:31
Ολυμπιακός: Παρελθόν και ο Μπουτούτσι μετά τον Ζινκερνάγκελ και... στροφή στον Τσέρβι της Θέλτα
Ολυμπιακός: Παρελθόν και ο Μπουτούτσι μετά τον Ζινκερνάγκελ και... στροφή στον Τσέρβι της Θέλτα
01/08/2023 21:02
Ανακοίνωσε Ζίνκερνάγκελ από Ολυμπιακό η Κλαμπ Μπριζ
Ανακοίνωσε Ζίνκερνάγκελ από Ολυμπιακό η Κλαμπ Μπριζ
01/08/2023 20:25
Ο Άρης έλυσε τη συνεργασία με τον Νταμπό
Ο Άρης έλυσε τη συνεργασία με τον Νταμπό
01/08/2023 19:17
ΑΕΚ: «Τα καπνογόνα, τα  laser και οι ρίψεις βεγγαλικών έχουν τελειώσει για την OPAP Arena!»
ΑΕΚ: «Τα καπνογόνα, τα laser και οι ρίψεις βεγγαλικών έχουν τελειώσει για την OPAP Arena!»
01/08/2023 18:07
Super League 2: Με πλέι οφ και πλέι άουτ το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν
Super League 2: Με πλέι οφ και πλέι άουτ το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν
01/08/2023 17:55
ΠΑΟΚ: Με Βιεϊρίνια και Αουγκούστο η αποστολή για Μπεϊτάρ
ΠΑΟΚ: Με Βιεϊρίνια και Αουγκούστο η αποστολή για Μπεϊτάρ
01/08/2023 16:04
Περισσότερες ειδήσεις