Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης-Ντιναμό Κιέβου 1-0: «Κίτρινη» ανωτερότητα και προβάδισμα πρόκρισης!

Άρης-Ντιναμό Κιέβου 1-0: «Κίτρινη» ανωτερότητα και προβάδισμα πρόκρισης!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
10/8/2023 23:16
Ο Άρης επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Κιέβου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση που θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βουκουρέστι. Τεράστια χαμένη ευκαιρία στο τέλος για το 2-0.

Ο Λουίς Πάλμα με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 69' ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον ανώτερο Άρη. Οι «κίτρινοι» έδειξαν από την αρχή πως δεν φοβούνται τους Ουκρανούς, άσκησαν πίεση σε όλο το γήπεδο και δίκαια πήραν το προβάδισμα στο δεύτερο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κάποια σημάδια αντίδρασης μόνο όταν έμειναν πίσω στο σκορ, όμως ο Κουέστα όποτε χρειάστηκε είχε σωστές επεμβάσεις. Πλέον το έργο του Άρη στον επαναληπτικό παραμένει δύσκολο, έδειξε όμως χαρακτήρα είχε σωστό πλάνο και άξιζε να πάρει τη νίκη.

Πίεσε ο Άρης, πιο έτοιμος από την Ντιναμό

Η Ντιναμό στα πρώτα λεπτά θέλησε να πάρει την μπάλα στα πόδια της, ο Άρης όμως πίεζε ψηλά στο γήπεδο, προσπάθησε να κλέψει μπάλα και είχε μάλιστα την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν στο 4' ο Μοντόγια βρήκε χώρο έξω από την περιοχή αλλά σούταρε εκτός εστίας.

Τρία λεπτά μετά μάλιστα οι «κίτρινοι» βγήκαν και πάλι μπροστά χάρη στην πίεση τους, ο Πάλμα επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ όμως δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Τερζή ήταν σαφώς πιο επιθετικοί και στο 12' ο Φεράρι δοκίμασε να απειλήσει εκτός περιοχής, ο Μπούστσαν απέκρουσε και στη συνέχεια ο Ζουλ είχε νέα τελική αλλά εκτός εστίας. Όσο περνούσε η ώρα βέβαια η Ντιναμό ισορροπούσε το ρυθμό και έψαχνε τρόπους για να βγει μπροστά. Στο 24΄όμως ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Κάρσλον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έπιασε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Δίκαιο προβάδισμα με Πάλμα, τεράστια ευκαιρία για το 2-0 στο τέλος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε ξανά αυτή τη φορά με τον Μορόν αλλά ο Ισπανός έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε αρκετές προσωπικές μονομαχίες, χωρίς να απειλούν όμως ιδιαίτερα. Στο 65' ο Άρης έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, ο Μορόν με όμορφη πάσα βρήκε τον Νταρίντα μέσα στην περιοχή αλλά ο Μπούστσαν έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τσέχου.

Δεν χρειάστηκε βέβαια να περάσουν αρκετά λεπτά για να ανοίξει το σκορ ο Άρης. Ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σιρότα και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Πάλμα ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Μπούστσαν και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Ντιναμό προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε, πήρε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και στο 75' έχασε σημαντική ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μπενίτο έστρωσε μέσα στην περιοχή στον Σαπαρένκο, αυτός θέλησε να σημαδέψει τη γωνία του Κουέστα αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 79' ο Άρης είχε νέα τελική προσπάθεια με τον Φαμπιάνο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας μετά από στατική φάση αλλά να μην βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε. Δέκα λεπτά έπειτα η Ντιναμό ήταν αυτή που «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Γιαρμολένκο βρέθηκε αφύλαχτος σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους και έφταναν εύκολα στην περιοχή του Άρη όμως δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στην τελευταία φάση του αγώνα έφτασαν μία «ανάσα» από το 2-0 όμως ο Μενέντεζ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ωραία πάσα του Μορόν και από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το τελικό σκορ βρήκε τους «κίτρινους» να πανηγυρίζουν μία σημαντική και μεγάλη νίκη και τώρα θα ταξιδέψουν με αυτό το προβάδισμα στο Βουκουρέστι για να πάρουν την πρόκριση.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Τζούρασεκ (58΄Ρουπ), Νταρίντα (82' Πάβιτσιτς), Κάρλσον (57' Μενέντεζ), Πάλμα (76' Ματαρίτα), Μορόν

Ντιναμό Κιέβου (Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Ντούμπιντσακ, Σιρότα, Ποπόφ, Τίμτσικ, Σαπαρένκο (81' Σεπέλιεφ), Σιντόρτσουκ (82' Βράτσχκο), Καμπάγιεφ (82' Βολόσιν), Γιαρμολένκο, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.