Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 83-74: Με ηγέτες Παπαπέτρου, Λαρεντζάκη και με μυθική ανατροπή η «γαλανόλευκη» στους «16» (video)

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 83-74: Με ηγέτες Παπαπέτρου, Λαρεντζάκη και με μυθική ανατροπή η «γαλανόλευκη» στους «16» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/8/2023 17:47
Η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον «τελικό» πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία, ωστόσο με σπουδαία ανατροπή και ηγέτες τους Παπαπέτρου, Λαρεντζάκη, κατόρθωσε να πάρει τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 83-74.

Το πρώτο μέρος ήταν εφιαλτικό για τη «γαλανόλευκη», καθώς έμεινε πίσω και δεν πήγαινε τίποτα καλά, ωστόσο βρήκε τον εαυτό της στο δεύτερο εικοσάλεπτο για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Πλέον στη δεύτερη θέση θα διασταυρωθεί η «επίσημη αγαπημένη» με τον τέταρτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει αρχικά τη Λιθουανία την Παρασκευή (1/9), και την Κυριακή (3/9) το Μαυροβούνιο.

Ηγέτες για την Εθνική, ο φοβερός και τρομερός Ιωάννης Παπαπέτρου με ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα της «γαλανόλευκης», καθώς σταμάτησε 27 πόντους, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσθεσε 20, «μιλώντας» στα κρίσιμα. Για τους ηττημένους ο Ίλι σημείωσε 27 πόντους, δίχως να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του.

Τραγικό πρώτο ημίχρονο για τη «γαλανόλευκη»

Η Εθνική ήταν νωθρή κι αγχωμένη στο ξεκίνημα, με τους Νεοζηλανδούς να έχουν άγνοια κινδύνου, να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του παρκέ και να αποκτούν ένα προβάδισμα από νωρίς. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 20-15 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων οι οποίοι έδειχναν να το πιστεύουν.

Και η δεύτερη περίοδος άρχισε πάρα πολύ άσχημα, με τους «Tall Blacks» να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και να κάνουν το παιχνίδι τους, έχοντας βγάλει πλήρως εκτός ρυθμού τη «γαλανόλευκη». Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 16' η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους (20-33), με τον Δημήτρη Ιτούδη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε όμως και το ημίχρονο τελείωσε με 32-43, με τη «γαλανόλευκη» να έχει βρεθεί στα σκοινιά.Μυθική και μάγκικη ανατροπή για την πρόκριση της Εθνικής

Η αντίδραση της «επίσημης αγαπημένης» στο τρίτο κομμάτι του αγώνα ήταν ιδανική. «Έσφιξε» την άμυνα κι άρχισε να μαζεύει πολύ γρήγορα τη διαφορά. Στο 26' είχε πλησιάσει στους τρεις πόντους παρά τα αρκετά «φαλτσοσφυρίγματα», μπαίνοντας εκ νέου στο κόλπο. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του κλειστού γηπέδου της Μανίλα έγραφε 50-54 κι όλα ήταν πλέον «ανοιχτά».

Το μομέντουμ είχε έρθει πλέον στην πλευρά της «γαλανόλευκης» η οποία έβρισκε λύσεις και προσπέρασε με πέντε πόντους (59-54, 63-58). Το νερό είχε μπει στο... αυλάκι, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλέον είχε αποκτήσει ψυχολογία κι έπαιζε με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες. Μάλιστα ξέφυγε με διψήφια διαφορά δίχως να δείχνει διάθεση να κοιτάξει πίσω.

Βέβαια οι Νεοζηλανδοί δεν τα παράτησαν και πλησίασαν 75-69, μ' ένα δίλεπτο να απομένει για το φινάλε. Ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει

Δεκάλεπτα: 15-20, 32-43, 50-54, 83-74

Ελλάδα (Δημήτρης Ιτούδης): Γουόκαπ 10 (2), Ρογκαβόπουλος 3 (1), Λούντζης 5 (1), Λαρεντζάκης 20 (3), Μωραΐτης, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης 8, Παπανικολάου 8, Παπαπέτρου 27 (4), Αντετοκούνμπο 2, Χατζηδάκης

Νέα Ζηλανδία (Πέρο Κάμερον): Τε Ρέινι 19 (4), Λιάφα, Ντιλέινι 10 (1), Ίλι 27 (3), Γουέτζελ, Κάμερον, Σμιθ-Μίλνερ, Ενγκατάι 9 (3), Φότου 5










Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.