Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Τον… ξέρανε στο 90+5’ (video)

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Τον… ξέρανε στο 90+5’ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/9/2023 22:07
Ο ΟΦΗ με γκολ του Αμπάντα στο 90+5’ κέρδισε με 1-0 τον ακίνδυνο ΠΑΟΚ ο οποίος υποχρεώθηκε σε φλύαρη υπεροχή στο «Γεντί Κουλέ» και το πλήρωσε λίγο πριν τη λήξη, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Μετά τον Άρη ο ΟΦΗ πήρε το… σκαλπ και του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 1-0 του «Δικεφάλου του Βορρά» στο Ηράκλειο. «Χρυσός» σκόρερ για τους Κρητικός ο Αμπάντα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος μετά τον τραυματισμό του Μπάκιτς και με γκολ στο 90+5’ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την κατοχή στο παιχνίδι αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Οι Κρητικοί δεν του επέτρεψαν να φτιάξει μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι και λίγο πριν το φινάλε χτύπησαν στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης με ωραίο τελείωμα του Αμπάντα.

Αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη ανώμαλη προσγείωση μετά τα τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ έβγαλε υποδειγματική αντίδραση μετά την βαριά ήττα στην Τρίπολη (3-0) και ντούμπλαρε τις νίκες του κόντρα σε Θεσσαλονικείς μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Άρη (3-2), επίσης με γκολ στις καθυστερήσεις.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν:

Ο ΟΦΗ κατέβηκε τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια, τους Καρώ, Πασαλίδη και Βούρο στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Θοράρινσον και ο Λάρσον είχαν ρόλο φουλ-μπακ. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Γκαγιέγος και Μεγιάδο έχοντας μπροστά τους τον Μπάκιτς ενώ ο Ριέρα βρίσκονταν λίγο πιο πίσω από τον Φελίπε.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια , τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες στην τετράδα της άμυνας ενώ οι Οζντόεφ και Σβαμπ ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Μουργκ πίσω από τον φορ Τόμας.

Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά όμως υπέπιπτε σε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και στο πρώτο τέταρτο ο ΟΦΗ είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη ήρθε στο 10’ με σουτ του Μεγιάδο λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κοτάρσκι. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Μπάκιτς να δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ του «Δικεφάλου του Βορρά» να αποκρούσει με δυσκολία.




Η φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι

Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να αυξήσουν την πίεση τους και στο 22’ πλησίασαν στο γκολ με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Χριστογεώργο αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ τον πρόλαβε μπλοκάροντας τη μπάλα. Ο διαιτητής γύρισε πίσω τη φάση και μετά από εξέταση του VAR έδωσε φάουλ για τον ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Καρώ βρήκε μπάλα στο τάκλιν πάνω στον Τόμας, με το τηλεοπτικό ριπλέι μάλλον να τους δικαιώνει, και οι Θεσσαλονικείς ότι η ανατροπή έγινε εντός περιοχής. Το φάουλ πέρασε ανεκμετάλλευτο με τον Μουργκ να στέλνει τη μπάλα άουτ.



Εξαιρετικά στημένος ο ΟΦΗ, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ο ΠΑΟΚ

Άλλη αξιόλογη φάση από τον ΠΑΟΚ δεν καταγράφηκε στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να ήταν χαμένος στα αριστερά. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ είχε άλλες δύο φάσεις πριν την ανάπαυλα με μακρινό σουτ του Μπάκιτς στο 37’ το οποίο πέρασε άουτ και το ψαλιδάκι του Πασαλίδη από τα όρια της περιοχής στο 41’ χωρίς να ανησυχεί πάντως τον Κοτάρσκι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος με τη διαφορά ότι ο ΟΦΗ δεν ήταν τόσο απειλητικός έχοντας περισσότερο παθητικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 51’ μ’ ένα σουτ του Μουργκ το οποίο απέκρουσε ο Χριστογεώργος αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το ματς κυλούσε δίχως φάσεις.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να μην βρίσκει λύσεις ανακάτεψε την τράπουλα με αλλαγές προσώπων, περνώντας στο 66’ τους Μπάμπα, Μεϊτέ και Σαμάτα αντί των Σοάρες, Σβαμπ και Τόμας αντίστοιχα. Στο ίδιο διάστημα ο Νταμπράουσκας άλλαξε τους επιθετικούς του, περνώντας τον Τοράλ αντί του Ριέρα και τον Ντίκο στη θέση του Φελίπε, ενώ στο 73’ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με την είσοδο του Αμπάντα αντί του Μπάκιτς.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει ρήγματα και στο 76’ ο Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα για όλα, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Τζίμα αντί του Μουργκ. Παράλληλα πέρασε τον Βιεϊρίνια στη θέση του Κετζιόρα.

Τον… ξέρανε στο 90+5’

Παρά τις αλλαγές, ο ΟΦΗ συνέχιζε να αμύνονταν σωστά και στο 90+5’ βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε στο τρανζίσιον. Ο Τοράλ πέρασε εξαιρετική μπαλιά για τον Αμπάντα ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και με άψογη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά μετά από εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά αφού ο παίκτης του ΟΦΗ καλύπτονταν.



Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με τον ΟΦΗ να παίρνει άλλη μία νίκη απέναντι σε Θεσσαλονικείς μετά από αυτή της πρεμιέρας κόντρα στον Άρη.



ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρό (81’ Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82’ Νέιρα), Μπάκιτς (73’ Αμπάντα), Ριέρα (66’ Τοράλ), Φελίπε (65’ Ντίκο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66’ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβαμπ (66’ Μεϊτέ), Μουργκ (76’ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (66’ Σαμάτα).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις