Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανία: Ο 16χρονος Γιαμάλ έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Ισπανίας και 3ος στην Ευρώπη!

Ισπανία: Ο 16χρονος Γιαμάλ έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της Ισπανίας και 3ος στην Ευρώπη!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/9/2023 01:00
Ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ βρήκε δίχτυα στην εμφατική νίκη της Ισπανίας με 7-1 επί της Γεωργίας και έγινε ο νεότερος σκόρερ της «Ρόχα» αλλά και ο 3ος νεαρότερος που σκοράρει για οποιαδήποτε εθνική ομάδα της Ευρώπης!

Έσπασε τα ρεκόρ ο Λαμίν Γιαμάλ στο παιχνίδι της Ισπανίας με την Γεωργία στην Τιφλίδα για την προκριματική φάση του Euro 2024.

Συγκεκριμένα ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα πέρασε στο ματς στο 44’ και έγινε ο νεαρότερος που αγωνίζεται με την Εθνική Ανδρών της Ισπανίας σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού ο Γιαμάλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74ο λεπτό και έγινε όχι μόνο ο νεαρότερος σκόρερ της Εθνικής Ισπανίας αλλά και ο νεαρότερος που σκοράρει για οποιαδήποτε εθνική ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 117 χρόνια!

Συγκεκριμένα ο Γιαμάλ έγινε ο 3ος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων, πίσω μόνο από τον Σαμ Τζόνστον το μακρινό 1882 (!) για την Β. Ιρλανδία σε ηλικία 15 ετών και 160 ημερών, και τον Γιοζέφ Χόρβαθ ο οποίος είχε σκοράρει το 1906 για την Ουγγαρία σε ηλικία 16 ετών και 12 ημερών.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.