Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πογέτ: «Έγινε το αναμενόμενο με Γαλλία και Ολλανδία, να είμαστε σε καλύτερη θέση ως γκρουπ τον Μάρτιο»

Πογέτ: «Έγινε το αναμενόμενο με Γαλλία και Ολλανδία, να είμαστε σε καλύτερη θέση ως γκρουπ τον Μάρτιο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/9/2023 19:05
Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε πως έγινε το αναμενόμενο για την Εθνική στους δύο εκτός έδρας αγώνες με Γαλλία και Ολλανδία, τόνισε πως η «γαλανόλευκη» δεν ακολούθησε τους αμυντικούς της κανόνες στο Αϊντχόφεν και ξεκαθάρισε πως ο βασικός στόχος είναι η ομάδα να είναι έτοιμη για τους αγώνες νοκ-άουτ τον Μάρτιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού (10/9) εντός έδρας αγώνα με το Γιβραλτάρ:

Για το πως βιώνει τις ημέρες μετά την ήττα από την Ολλανδία:

«Και στα δύο παιχνίδια με Γαλλία και Ολλανδία, το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Αν είχαν εξελιχθεί διαφορετικά θα ήταν έκπληξη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Το αντίστροφο ισχύει για αύριο. Θα κάνω ότι μπορώ για να σιγουρευτώ είναι οι παίκτες έτοιμοι και θα δώσουν το καλύτερο εαυτό για να μην έχουμε κάποια έκπληξη. Είμαι απογοητευμένος για κάποια πράγματα κόντρα στην Ολλανδία. Το κρατάμε εσωτερικά. Εγώ είμαι υπεύθυνος. Δεν καθόμαστε να αναλογιστούμε τι έγινε, προετοιμαζόμαστε για αύριο βράδυ».

Για το γεγονός ότι στα ματς με Γαλλία και Ολλανδία δεν ήταν παραγωγική η ομάδα σε σχέση με τα πρώτα ματς όπου είχε 30 φάσεις:

«Δεν είναι το ίδιο. Στο ποδόσφαιρο έχουν όλα σημασία, η παραμικρή ενέργεια, κάθε μπαλιά. Αν έχεις 23-30 τελικές δεν θα έχεις και στο επόμενο. Προετοιμάσαμε την ομάδα ώστε να σιγουρευτούμε ότι για να έχουμε ελπίδες έπρεπε να πάρουμε τέσσερις νίκες με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία. Και μετά να περιμένουμε μία από τις δύο μεγάλες ομάδες, να κάνουν μερικά κακά παιχνίδια και να έχουμε ελπίδα απέναντι τους στην έδρα μας. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ίδια θέση. Αν το φυσιολογικό συνέβη, να προκριθούν Γαλλία και Ολλανδία, θέλουμε να είμαστε σε καλύτερη θέση ως γκρουπ για τον Μάρτιο. Δυστυχώς για εμάς τα αποτελέσματα των δέκα τελευταίων ετών μας έφεραν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Ήμασταν άτυχοι στην κλήρωση και προσπαθούμε να κοντράρουμε δύο κορυφαίες ομάδες. Προσπαθούμε, οι παίκτες προσπαθούνε. Υπάρχου λεπτομέρειες στο τακτικό κομμάτι και μάθαμε πράγματα για τα δύο τελευταία ματς με Γαλλία και Ολλανδία στην έδρα μας αν έχουμε ακόμα πιθανότητες για να προκριθούμε. Να προσθέσω ότι είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που είναι η ομάδα (σ.σ. στη βαθμολογία της FIFA) γιατί πολλοί παίκτες που είναι τώρα ήταν στα προκριματικά του Μουντιάλ». Για τον κόσμο και τι πρέπει να πει για να τους πείσει να έρθει στο γήπεδο:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια και να είναι γεμάτο το γήπεδο τόσο με Γαλλία όσο και με την Ολλανδία. Το φοβερό με την Ολλανδία ήταν ότι το γήπεδο ήταν όλο πορτοκαλί. Θέλουμε σε εμάς το γήπεδο να είναι γαλανόλευκο».

Για τη διαφορά εικόνας στα ματς με Γαλλία και Ολλανδία, αν έχουν υπερτιμηθεί οι δυνατότητες της Ελλάδας και αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι στους παίκτες και στο διάβασμα του αντιπάλου:

«Η κύρια διαφορά είναι ότι η ομάδα έχει κάποιους κανόνες στην άμυνα. Στο 90% με τη Γαλλία τους σεβαστήκαμε αλλά δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο με την Ολλανδία. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Με την Ολλανδία ήμασταν καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια από τη Γαλλία. Και μιλάμε για την Ολλανδία που νίκησε 3-0 το Γιβραλτάρ και έχασε 4-0 από τη Γαλλία. Έμαθα για το τι πρέπει να αλλάξω στα ματς με Γαλλία και Ολλανδία. Αύριο δεν θα αλλάξουμε κάτι γιατί ξέρουμε ότι απέναντι σε τέτοιες ομάδες παίζουμε φανταστικά. Θα δούμε σε εκείνα τα ματς αναλόγως τη θέση που θα βρισκόμαστε τι πρέπει να αλλάξω».

Για το ότι υπήρχε λιγότερος χρόνος προετοιμασίας με την Ολλανδία απ’ ότι με την Γαλλία:

«Ίσως αυτό να ήταν μία εξήγηση αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είχαμε προετοιμαστεί για το σύστημα της Ολλανδίας. Πρέπει να έχεις τη φόρμα την ημέρα του αγώνα. Αν δεν πάει κάτι καλά, οι προπονητές πληρώνουν το τίμημα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να παίξεις όπως πρέπει. Πρέπει αύριο να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από το Γιβραλτάρ και με το αποτέλεσμα».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.