Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Davis Cup, Ελλάδα - Σλοβακία 1-1: «Ζωντανή» με Τσιτσιπά για την πρόκριση η Εθνική (video)

Davis Cup, Ελλάδα - Σλοβακία 1-1: «Ζωντανή» με Τσιτσιπά για την πρόκριση η Εθνική (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/9/2023 15:52
Ελλάδα και Σλοβακία πήραν από μία νίκη στα σημερινά παιχνίδια στο Καλλιμάρμαρο για τα πλέι οφ της 1ης κατηγορίας του Davis Cup, και η πρόκριση θα κριθεί αύριο (17/9).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε -έστω και δύσκολα- το καθήκον του απέναντι στον Λούκας Κλέιν και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες, αφού νωρίτερα ο Αλέξανδρος Σκορίλας είχε ηττηθεί από τον Άλεξ Μόλτσαν.

Η πρόκριση στη τελική φάση κρίνεται στις τρεις νίκες και αύριο (11:00) το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το διπλό, όπου Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλη Περβολαράκης θα αντιμετωπίσουν το σλοβάκικο δίδυμο, που θα αποτελείται από τον Ιγκόρ Ζελανάι, ενώ αμφίβολος είναι ο Λούκας Κλέιν μετά τον σημερινό του τραυματισμό. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Μόλτσαν (13:00) και αν χρειαστεί πέμπτο ματς θα διεξαχθεί στις 15:00 ανάμεσα σε Αλέξανδρο Σκορίλα και Λούκας Κλέιν εφόσον μπορεί να αγωνιστεί.

Ενώπιον περίπου 7.000 φιλάθλων και αφόρητης ζέστης, το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την Ελλάδα, αφού ο Αλέξανδρος Σκορίλας (Νο.766 στον κόσμο), που έτσι κι αλλιώς είχε δύσκολο έργο, ηττήθηκε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-1) από τον Άλεξ Μόλτσαν (Νο.113), χωρίς να μπορέσει να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση.



Ακολούθησε αμέσως μετά το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο. 5) με τον Λούκας Κλέιν (Νο. 149). Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά συνάντησε μεγάλες δυσκολίες κόντρα στον Σλοβάκο, που κατάφερε να διατηρήσει το σερβίς του καθ' όλη τη διάρκεια του σετ και να το στείλει στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς δεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και με πολλά αβίαστα λάθη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0, καταφέρνοντας να μειώσει, αλλά όχι να ανατρέψει την κατάσταση, «λυγίζοντας» τελικά με 7-3.



Πλέον η ελληνική ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού ενδεχόμενη ήττα του Τσιτσιπά ισοδυναμούσε με... μισό αποκλεισμό, μιας και πολύ δύσκολα θα γυρνούσε από το 0-2. Ο Κλέιν ωστόσο αποδείχθηκε ξανά «σκληρό καρύδι», εκμεταλλευόμενος και την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Τσιτσιπάς, που πλησίασε στο μπρέικ στο 4ο, στο 8ο και στο 12ο γκέιμ, αλλά δεν το κατάφερε, με το 2ο σετ να οδηγείται επίσης σε τάι μπρέικ.

Εκεί ο Σλοβάκος μάλιστα έκανε μίνι μπρέικ με το... καλημέρα και πήρε προβάδισμα με 2-0, αλλά ο Στέφανος αντέδρασε άμεσα με δικό μίνι μπρέικ και πήρε κεφάλι με 3-2 αρχικά και 6-4 στη συνέχεια, ισοφαρίζοντας τελικά 1-1 στα σετ μετά το τελικό 7-5.



Η εξέλιξη αυτή ήταν «πλήγμα» για την ψυχολογία του Κλέιν και ταυτόχρονα «ξύπνησε» για τα καλά τον Τσιτσιπά, που ξεκίνησε με μπρέικ στο τρίτο σετ και κατόπιν πήρε εύκολα το γκέιμ στο δικό του σερβίς προηγούμενος πλέον με 2-0.

Στο τρίτο γκέιμ σε μία προσπάθεια επιστροφής ο Κλέιν τραυματίστηκε και έδειχνε να πονάει πολύ δείχνοντας να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και όλα έδειχναν πως θα εγκαταλείψει. Έτσι κι έγινε λιγο αργότερα με το σκορ στο 4-0 υπέρ του Στέφανου, ο οποίος ήδη είχε πετύχει δύο μπρέικ και ήταν το μεγάλο φαβορί.

Συνεπώς η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 τη Σλοβακία στις νίκες και μπαίνουμε πλέον στην κρίσιμη αυριανή ημέρα, όπου το ματς του διπλού θα κρίνει πολλά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.