Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επιστρέφουν υπό όρους οι εθνικές ομάδες Κ17 της Ρωσίας στις διοργανώσεις της UEFA

Επιστρέφουν υπό όρους οι εθνικές ομάδες Κ17 της Ρωσίας στις διοργανώσεις της UEFA

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
26/9/2023 20:32
Απόφαση «σταθμό» πήρε η UEFA που θα επιτρέψει στις εθνικές ομάδες Κ17 ανδρών και γυναικών της Ρωσίας να επιστρέψουν στις διεθνείς διοργανώσεις της.

Η Ρωσία που έχει αποκλειστεί σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο από όλες τις διοργανώσεις της UEFA, από όταν ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία, πλέον θα μπορεί να εκπροσωπείται -κατά μία έννοια- σε επίπεδο ανηλίκων, υπό τον όρο πως δεν θα διεξάγονται αγώνες στο έδαφός της, δεν θα ακούγεται ο εθνικός της ύμνος και δεν θα φέρουν οι αθλητές και αθλήτριες στις φανέλες τους το σήμα της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Η UEFA ήταν ο πρώτος αθλητικός οργανισμός που αντέδρασε στον πόλεμο στην Ουκρανία και ανέλαβε αποφασιστικά μέτρα τον Φεβρουάριο του 2022 - ανέστειλε όλες τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της, αφαιρώντας διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Ρωσία, όπως ο τελικός του UEFA Champions League στην Αγία Πετρούπολη και το UEFA Super Cup στο Καζάν, και ακυρώνοντας το συμβόλαιο χορηγίας της με την Gazprom.

Ωστόσο, η UEFA γνωρίζει επίσης ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες και είναι πεπεισμένη ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να στέλνει μηνύματα ειρήνης και ελπίδας. Για αυτούς τους λόγους, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι ρωσικές ομάδες ανήλικων παικτών θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν»
, ανέφερε σχετικά η UEFA.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.