Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Μακάμπι Χάιφα κατέθεσε επίσημο αίτημα αναβολής της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ

Η Μακάμπι Χάιφα κατέθεσε επίσημο αίτημα αναβολής της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
16/10/2023 18:00
Επίσημο αίτημα αναβολής της της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κατέθεσε η Μακάμπι Χάιφα στην UEFA.

Το ματς που είναι προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου και αφορά τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, κρίνεται από τους Ισραηλινούς πως είναι αδύνατον να διεξαχθεί αυτή τη χρονική στιγμή, βάσει της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα με την Παλαιστίνη, αφού όλα τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί, ενώ και οι ξένοι παίκτες έχουν αποχωρήσει από τους συλλόγους.

Μένει να φανεί τόσο η Μακάμπι Χάιφα όσο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αγωνίζεται στο Κονφερενς Λιγκ, θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την κατάσταση αναφορικά με την πρώτη να επηρεάζει και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πρόλαβε να την αντιμετωπίσει εκτός έδρας αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το τελικό 0-0.

Θυμίζουμε πάντως πως και οι αναμετρήσεις της εθνικής Ισραήλ με Ελβετία και Κόσοβο στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024 είχαν ήδη αναβληθεί με απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

«Μετά τα τρομερά, αφόρητα δύσκολα γεγονότα που έλαβαν χώρα από το πρωί του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου, υποβάλαμε αίτημα αναβολής για τον επερχόμενο αγώνα σε άλλη ημερομηνία τον επόμενο μήνα.

Σε μια εποχή που ολόκληρη η χώρα θρηνεί και κινητοποιείται για την υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους εχθρούς του, είναι σαφές ότι ο αθλητισμός αποκτά δευτερεύουσα σημασία.

Ελπίζουμε ότι η UEFA θα εξετάσει το αίτημα και θα αναβάλει τον επερχόμενο αγώνα για μεταγενέστερη ημερομηνία, και οι δύο σύλλογοι συμμετέχουν τώρα σε μια κοινή προσπάθεια.

Αυτές είναι δύσκολες μέρες για τους πολίτες του Ισραήλ, είναι σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο ενώ θρηνούμε τους νεκρούς και τα καλύτερα παιδιά μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαχών. Περιμένουμε προσοχή από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα και αυτό είναι το λιγότερο ότι η UEFA μπορεί να κάνει για εμάς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι σύλλογοί μας αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη κοινότητα που υποφέρει από μεγάλα βάσανα»
, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Ιτζίκ Οβάντια στην επιστολή του προς την UEFA.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.