Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι «αιωνίων» στη φάση των «16» - Όλες οι διασταυρώσεις ως τον μεγάλο τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι «αιωνίων» στη φάση των «16» - Όλες οι διασταυρώσεις ως τον μεγάλο τελικό

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
20/10/2023 15:01
«Κλήρωσε» σήμερα (20/10) για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ενώ έγιναν γνωστές και οι διασταυρώσεις ως τον τελικό της διοργάνωσης στις 18 Μαΐου.

«Κέφια» είχε η κληρωτίδα για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet καθώς έβγαλε αιώνιο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη φάση των «16» της διοργάνωσης, αλλά και δυνατό ματς μεταξύ ΑΕΚ και Άρη, με «πράσινους» και Ένωση να είναι γηπεδούχοι στα πρώτα ματς που θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 10 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης ξεκινούν την πορεία τους από αυτή τη φάση καθώς μπήκαν στην κληρωτίδα μπήκαν 14 ομάδες, καθώς υπάρχουν δύο δικαστικές εκκρεμότητες από την 3η φάση της διοργάνωσης, που αφορούν τις αναμετρήσεις Πανθρακικός - Εθνικός και Αιολικός - Αναγέννηση Καρδίτσας, με τον νικητή του πρώτου ζευγαριού να αντιμετωπίζει τον Γιούχτα και στη φάση των «16» τον Ατρόμητο και αντίστοιχα τον νικητή του δεύτερου τον Λεβαδειακό και στη φάση των «16» τη Λαμία.

Σύμφωνα με τις αρχικές αποφάσεις της Επιτροπής της ΕΠΟ, Εθνικός και Αιολικός έχουν πάρει τις προκρίσεις στα χαρτιά, αλλά αναμένονται εφέσεις. Οι εν λόγω δικαστικές εκκρεμότητες εξάλλου ανάγκασαν ήδη την ομοσπονδία να αναβάλλει τα πρώτα ματς της 6ης φάσης, που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν το τριήμερο 31/10-2/11.

Θυμίζουμε πως από τη φάση των «16» και μετά τα ματς είναι διπλά, με το εκτός έδρας γκολ να μην ισχύει και αν υπάρξει συνολική ισοπαλία μετά το δεύτερο παιχνίδι η πρόκριση θα κρίνεται στα πέναλτι.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
05 Δεκεμβρίου 2023 - 10 Ιανουαρίου 2024
ΟΦΗ - Κηφισιά
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - Βόλος
ΑΕΚ - Άρης
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός
Αιολικός/Αναγέννηση Καρδίτσας/ Λεβαδειακός/Λαμία - Νίκη Βόλου
Παναιτωλικός - Καλλιθέα
ΑΕΛ - Πανθρακικός/Εθνικός/Γιούχτας/Ατρόμητος

Οι διασταυρώσεις στα προημιτελικά:
09–11 Ιανουαρίου 2024 & 23–25 Ιανουαρίου 2024
ΑΕΚ - Άρης εναντίον Αιολικός/Αναγέννηση Καρδίτσας/ Λεβαδειακός/Λαμία - Νίκη Βόλου
ΟΦΗ - Κηφισιά εναντίον Παναιτωλικός - Καλλιθέα
Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΛ - Πανθρακικός/Εθνικός/Γιούχτας/Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός εναντίον ΠΑΟΚ - Βόλος

Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά:
06–08 Φεβρουαρίου 2024 & 27–29 Φεβρουαρίου 2024
Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ - Βόλος εναντίον Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός - ΑΕΛ - Πανθρακικός/Εθνικός/Γιούχτας/Ατρόμητος
ΟΦΗ - Κηφισιά - Παναιτωλικός - Καλλιθέα εναντίον ΑΕΚ - Άρης - Αιολικός/Αναγέννηση Καρδίτσας/ Λεβαδειακός/Λαμία - Νίκη Βόλου

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.