Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαουδική Αραβία η μόνη υποψήφια για το Μουντιάλ του 2034

Σαουδική Αραβία η μόνη υποψήφια για το Μουντιάλ του 2034

Συντάκτης: Agones team
Agones team
31/10/2023 19:15
Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, αφού η FIFA επιβεβαίωσε ότι είναι η μοναδική πλειοδότης για το τουρνουά.

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει προκειμένου η Σαουδική Αραβία να αναλάβει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034. Και αυτό διότι η FIFA γνωστοποίησε σήμερα (31/10) πως οι Σαουδάραβες είναι οι μόνοι πλειοδότες για τη φιλοξενία του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού το 2034.

Η Αυστραλία αποφάσισε να μην υποβάλει προσφορά για τη διεξαγωγή του τουρνουά λίγες ώρες πριν από την προθεσμία της FIFA για δηλώσεις ενδιαφέροντος. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας αναφέρει ότι σκοπεύει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη διοργάνωση του Ασιατικού Κυπέλλου Γυναικών το 2026 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2029.

Το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο ποδοσφαίρου της FIFA είχε ξεκαθαρίσει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 θα διεξαχθεί στην Ασία ή την Ωκεανία και μια Αυστραλιανή υποψηφιότητα θα αποτελούσε ως ο μόνος πιθανός αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας.

Το συνέδριο της FIFA θα επιβεβαιώσει τους οικοδεσπότες στα τέλη του 2024.

Παρά την υποστήριξη της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η Σαουδική Αραβία πιθανότατα θα θεωρηθεί ως αμφιλεγόμενος οικοδεσπότης.

Πρόκειται για ένα κράτος που επικριθεί για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών, την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και τον πόλεμο στην Υεμένη.

Την περασμένη εβδομάδα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε: «Η πιθανότητα η FIFA να απονείμει στη Σαουδική Αραβία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 παρά το φρικτό ιστορικό της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κλειστή πόρτα σε οποιαδήποτε παρακολούθηση, εκθέτει τις δεσμεύσεις της FIFA για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως απάτη».

Την Τρίτη η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη FIFA να εξασφαλίσει «σαφείς και δεσμευτικές δεσμεύσεις» από τη Σαουδική Αραβία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να λάβει δεσμευτικές εγγυήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης και την αποτροπή των διακρίσεων.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.