Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελ Γκάζι: Κινείται νομικά εναντίον της Μάιντζ, που έλυσε το συμβόλαιο του για τη στήριξη στην Παλαιστίνη

Ελ Γκάζι: Κινείται νομικά εναντίον της Μάιντζ, που έλυσε το συμβόλαιο του για τη στήριξη στην Παλαιστίνη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/11/2023 18:02
Ο Ανβάρ Ελ Γκάζι κινείται νομικά εναντίον της πρώην ομάδας του Μάιντζ, η οποία έλυσε το συμβόλαιο του Ολλανδού εξτρέμ επειδή στήριξε δημόσια τους Παλαιστίνιους.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Ανβάρ Ελ Γκάζι μετά τη λύση του συμβολαίου του από την Μάιντζ.

Συγκεκριμένα ο Ολλανδός εξτρέμ κινείται νομικά εναντίον της γερμανικής ομάδας για παράνομη απόλυση μιας και ο σύλλογος έλυσε το συμβόλαιο του στις 2 Νοεμβρίου ύστερα από μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

«Δεν βλέπω καμία δήλωση στην τελευταία ανάρτηση που να μην καλύπτεται από την ελευθερία της έκφρασης», είπε ο δικηγόρος του εξτρέμ στην «Allgemeine Zeitung».

Το χρονικό της διαμάχης

Ο Ελ Γκάζι αποκλείστηκε αρχικά από τις προπονήσεις της Μάιντζ στις 17 Οκτωβρίου μετά από μήνυμα του στα social media που περιλάμβανε την φράση «από το ποτάμι στη θάλασσα», ένα φιλοπαλαιστινιακό μήνυμα που οι επικριτές λένε ότι υπονοεί την καταστροφή του Ισραήλ. Ωστόσο αυτή η ερμηνεία αμφισβητείται από ορισμένους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές που λένε ότι οι περισσότεροι που την φωνάζουν ζητούν τον τερματισμό της κατοχής της Δυτικής Όχθης και του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ και όχι την καταστροφή του ίδιου του Ισραήλ.

Η Μάιντζ είπε ότι η ανάρτηση του Ελ Γκάζι «πήρε θέση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με τρόπο που δεν ήταν ανεκτός για τον σύλλογο».

Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, της Έβερτον και της Άστον Βίλα απειλήθηκε με λύση συμβολαίου από τη Μάιντζ στις 27 Οκτωβρίου, αλλά επέστρεψε στην ομάδα τρεις ημέρες αργότερα, λέγοντας ότι υπερασπίζεται την ειρήνη πάνω από όλα.

Η γερμανική ομάδα τοποθετήθηκε σχετικά μετά την επιστροφή του ποδοσφαιριστή στις προπονήσεις λέγοντας ότι: «Δεδομένης της δέσμευσής του να διατηρήσει τις αξίες του συλλόγου και τις τύψεις που έδειξε, και σύμφωνα με την κουλτούρα του συλλόγου να χρησιμοποιεί τα λάθη ως ευκαιρία για μάθηση, ο Ελ Γκάζι θα επιστρέψει στις προπονήσεις και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ημέρες του αγώνα».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την ενόχληση του Ελ Γκάζι ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν είχε εξουσιοδοτήσει τη δήλωση του συλλόγου, λέγοντας: «Δεν αποστασιοποιούμαι από αυτά που είπα και είμαι υπέρ της ανθρωπότητας και στο πλευρό των καταπιεσμένων μέχρι την τελευταία μέρα που αναπνέω».

Στη συνέχεια, ο γερμανικός σύλλογος έλυσε το συμβόλαιό του με άμεση ισχύ «σε απάντηση στις δηλώσεις και τις αναρτήσεις του παίκτη στα social media».

Μετά τη λύση του συμβολαίου του, ο Ελ Γκάζι είπε: «Στηρίξτε αυτό που είναι σωστό, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μείνετε μόνος. Η απώλεια των προς το ζην μου δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την κόλαση που εξαπολύεται στους αθώους και ευάλωτους στην Γάζα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.