Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απανωτά «άκυρα» από τις ευρωπαϊκές ομάδες στην European Super League

Απανωτά «άκυρα» από τις ευρωπαϊκές ομάδες στην European Super League

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/12/2023 21:34
Απανωτά «άκυρα» από ευρωπαϊκές ομάδες λαμβάνει η European Super League μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να δικαιώσει την ESL επιτρέποντας στους συλλόγους να λάβουν συμμετοχή στη Λίγκα χωρίς κυρώσεις.

Όλο και αυξάνεται η λίστα των ομάδων που δηλώνουν την άρνηση τους να συμμετάσχουν στην European Super League.

Το πρωί της Πέμπτης (21/12) το Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την ESL και πλέον κάθε ομάδα μπορεί να συμμετέχει στη διοργάνωση αποχωρώντας από τη «στέγη» της UEFA χωρίς να έχει κυρώσεις.

Ωστόσο μέχρι στιγμή οι ομάδες δηλώνουν αμετακίνητες στην απόφαση τους εκφράζοντας την αντίθεση τους στο πρότζεκτ της ESL.

Μεταξύ αυτών είναι οι αγγλικές Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Τσέλσι, οι ισπανικές Ατλέτικο, Σεβίλλη, Σοσιεδάδ, Καντίθ, Λεβάντε, Βαγιαδολίδ, Γρανάδα και Βιγιαρεάλ, οι γερμαντικές Μπάγερν, Ντόρτμουντ, οι γαλλικές Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, οι ιταλικές Ίντερ, Ρόμα, Αταλάντα, η σκωτσέζικη Σέλτικ, η πορτογαλική Πόρτο και η ολλανδική Φέγενορντ.

Κοινή γραμμή των ομάδων είναι ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με άλλους συλλόγους μέσω της ECA και να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA απορρίπτοντας την ESL, υπέρμαχοι της οποίας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με το νέο φορμάτ που ανακοινώθηκε η European Super League θα περιλαμβάνει 64 ομάδες οι οποίες θα διαμοιραστούν σε τρεις κατηγορίες απ’ όπου θα υπάρχουν άνοδοι και υποβιβασμοί. Ωστόσο μένει πλέον να φανεί ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν, καθώς όλο και περισσότερες εκφράζουν την επιθυμία τους να παραμείνουν υπό την αιγίδα της UEFA.

Τσεφέριν: «Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό, με δύο συλλόγους»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν σχολίασε με καυστικό τρόπο το… comeback της European Super League:

«Είδα τη λεγόμενη παρουσίαση της Α22 (σ.σ. εταιρεία που προωθεί και διαχειρίζεται το πρότζεκτ της ESL σε επίπεδο μάρκετινγκ και οικονομικών). Είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν θα πρέπει να σοκαριστείς ή να διασκεδάσεις από την παράσταση. Ακόμα πιο κλειστό από την διοργάνωση του 2021 που όλοι απέρριψαν. Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό, με δύο συλλόγους. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος γι' αυτό. Θα εξετάσει την απόφαση του ΔΕΕ και θα τι χρειάζεται να γίνει. Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι προσφέρουν έναν κλειστό διαγωνισμό που γνωρίζαμε όλη την ώρα. Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.