Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Το σήκωσε με τεσσάρα η Μάντσεστερ Σίτι και έγραψε ιστορία

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Το σήκωσε με τεσσάρα η Μάντσεστερ Σίτι και έγραψε ιστορία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/12/2023 22:13
Η Μάντσεστερ Σίτι με πρωταγωνιστή τον Άλβαρες (δύο γκολ) διέλυσε με 4-0 την Φλουμινένσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά πέντε τίτλους σ’ ένα έτος.

Η τελευταία έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων πριν την αλλαγή του φορμάτ ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης διέλυσαν με 4-0 την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλουμινένσε και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι «πολίτες» παρά την απουσία του τραυματία Χάαλαντ, δε συνάντησαν κανένα πρόβλημα στο ματς παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό με τον Άλβαρες. Το 2-0 έγινε στο 27’ με αυτογκόλ του Νίνο ενώ στην επανάληψη ο Φόντεν «έγραψε» το 3-0 στο 72’ προτού ο Άλβαρες πετύχει δεύτερο προσωπικό γκολ στο 88’ για το τελικό σκορ. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του κομβικού Ρόντρι ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή προς το φινάλε και μένει να φανεί η σοβαρότητα του προβλήματος. Πάντως ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, εφυσυχάζοντας τον κόσμο.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά πέντε τρόπαια σε ένα ημερολογιακό έτος (πρώτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και έγινε η τέταρτη ομάδα στο νησί μετά τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι που κατακτάνε το συγκεκριμένο τρόπαιο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.