Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FIFA Best Awards: Κορυφαίος στον κόσμο ο Μέσι μετά από… ισοψηφία με Χάαλαντ!

FIFA Best Awards: Κορυφαίος στον κόσμο ο Μέσι μετά από… ισοψηφία με Χάαλαντ!

Συντάκτης: Agones team
Agones team
16/1/2024 01:43
Ο Λιονέλ Μέσι τιμήθηκε με το βραβείο «The Best» της FIFA ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, νικώντας στην ισοψηφία τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Μετά τη Χρυσή Μπάλα, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στον κόσμο στα βραβεία The Best που διοργανώνει η FIFA με άξονα τη χρονική περίοδο 19 Δεκεμβρίου 2022 - 30 Αυγούστου 2023.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο για 3η φορά στην καριέρα του, αν και μάζεψε τους ίδιους βαθμούς με τον Έρλινγκ Χάαλαντ μετά τη ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των εθνικών ομάδων.

Οι δυο ποδοσφαιριστές συγκέντρωσαν από 48 βαθμούς, αλλά ο Μέσι συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, το οποίο αποτέλεσε κριτήριο ώστε να προσπεράσει τον Νορβηγό στην ισοψηφία. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ με 35 βαθμούς.

Βέβαια τίθενται ερωτήματα για το κριτήριο επιλογής του Μέσι από τη στιγμή που η χρονική περίοδος της συγκεκριμένης χρονιάς που λάμβανε υπόψη τα επιτεύγματα των ποδοσφαιριστών ξεκινούσε μία ημέρα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Υπενθυμίζεται πως σε αυτό το διάστημα ο 36χρονος κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ με την Ίντερ Μαϊάμι πανηγύρισε το Λιγκς Καπ. Από την πλευρά του ο Έρλινγκ Χάαλαντ πανηγύρισε το το «τρεμπλ» με την Μάντσεστερ Σίτι.

Αξιοσημείωτο πως κανείς από τους τρεις φιναλίστ δε βρέθηκαν στο γκαλά του Λονδίνου και το βραβείο προς τιμήν του Μέσι παρέλαβε ο Τιερί Ανρί.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ κορυφαίος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Έντερσον των «πολιτών».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.