Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Απόφαση-σταθμός: Θα επαναληφθεί το Άντερλεχτ-Γκενκ μετά από λάθος στο VAR! (video)

Απόφαση-σταθμός: Θα επαναληφθεί το Άντερλεχτ-Γκενκ μετά από λάθος στο VAR! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/1/2024 20:42
Το παιχνίδι μεταξύ Άντερλεχτ και Γκενκ στις 23 Δεκεμβρίου για το πρωτάθλημα του Βελγίου θα επαναληφθεί μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Λίγκας εξαιτίας σημαντικού λάθους στο VAR που επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Απόφαση-σταθμός στο Βέλγιο, καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο της KBVB αποφάσισε να επαναληφθεί αγώνας της πρώτης κατηγορίας μεταξύ Άντερλεχτ και Γκενκ λόγω σοβαρού λάθος στο VAR.

Ο αγώνας διεξήχθη στις 23 Δεκεμβρίου και έληξε με 2-1 υπέρ της γηπεδούχου Άντερλεχτ. Ωστόσο η Γκενκ διαμαρτύρονταν για τη φάση στο 23ο λεπτό. Ο επιθετικός της Σορ έκανε το 0-1 στο ριμπάουντ μετά από χαμένο πέναλτι του Μπράιαν Χέινεν, αλλά ο διαιτητής σφύριξε αρχικά επανάληψη και στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση του VAR, έδωσε φάουλ για την Άντερλεχτ υποδεικνύοντας πως ο Σορ μπήκε πιο γρήγορα στη μεγάλη περιοχή. Εκτός από τον Σορ, ωστόσο, δύο άλλοι παίκτες της Άντερλεχτ, οι Βερσάερεν και Στρόικενς, είχαν μπει επίσης νωρίτερα στην περιοχή, κάτι που δεν αντιλήφθηκαν στο VAR.

Η Άντερλεχτ πήρε εν τέλει τη νίκη με 2-1 αλλά η Γκενκ κινήθηκε δικαστικά λέγοντας ότι επρόκειτο για λάθος στην εφαρμογή των κανόνων και όχι για ανθρώπινο λάθος όπως ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι της Άντερλεχτ.

Η Γκενκ δικαιώθηκε σήμερα (26/1) από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Λίγκας που διέταξε την επανάληψη του παιχνιδιού.

Φυσικά πρόκειται για μια εξέλιξη που δημιουργεί δεδικασμένο, ενώ η Άντερλεχτ γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε έφεση.

«Αυτή είναι μια απίστευτη απόφαση», είπε ο δικηγόρος Βάλτερ Ντάμεν, ο οποίος ενήργησε για λογαριασμό της Άντερλεχτ στην υπόθεση. «Αυτό που στην πραγματικότητα λέει εδώ το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ότι από εδώ και πέρα, κάθε λάθος ενός διαιτητή μπορεί σε κάθε περίπτωση να τιμωρείται με λάθος ενάντια στους κανόνες του παιχνιδιού. Και ότι όλοι οι διαιτητές θα πρέπει πραγματικά να αφιερώσουν πολύ περισσότερο χρόνο πριν πάρουν μια απόφαση στο γήπεδο. Είμαστε αναστατωμένοι με αυτή την απόφαση».

Η επίμαχη φάση στο 1.23:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.