Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκαλόνι: «Η Αργεντινή πρέπει να ζήσει και χωρίς τον Μέσι»

Σκαλόνι: «Η Αργεντινή πρέπει να ζήσει και χωρίς τον Μέσι»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
27/1/2024 10:05
Συνέντευξη στη Marca παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θρίαμβο της ομάδας του στο Κατάρ, στο μέλλον της «αλμπισελέστε» όταν αποσυρθούν Μέσι και Ντι Μαρία αλλά και στο επερχόμενο Μουντιάλ του 2026.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 45χρονος τεχνικός:

Για την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ:

«Το πιο σημαντικό πράγμα όταν κατακτήσαμε το Μουντιάλ είναι οι άγνωστοι που σου λένε πώς βίωσαν εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο και τι τους συνέβη. Άτομα με προβλήματα υγείας ή οικογενειακά προβλήματα άλλαξαν την οπτική τους για τα πράγματα και ήταν τόσο χαρούμενοι αυτόν τον μήνα, που μας έλεγαν "σας ευχαριστούμε". Ανεβάσαμε πραγματικά τον πήχη πολύ ψηλά αλλά τι κάνω; Να πάω σπίτι, να καθίσω στον καναπέ και να πω τελείωσε αυτό για μένα στα 45 μου; Όχι».

Για το μέλλον της Αργεντινής χωρίς τον Λιονέλ Μέσι:

«Κάποτε ήρθε η στιγμή που ο Μαραντόνα έφυγε από την ομάδα της Αργεντινής, ο Ρουγκέρι έφυγε, έφυγαν σπουδαίοι παίκτες κι η Αργεντινή συνέχισε. Θα πονέσει πολύ, γιατί είναι σπουδαίοι παίκτες που έχουν δώσει τόσα πολλά, αλλά έχουμε την υποχρέωση, γιατί η ομάδα της Αργεντινής, πέρα από τον Λίο ή τον Μαραντόνα, ήταν πάντα μια ισχυρή ομάδα και θα έχουμε την πρόκληση να συνεχίσουμε να είμαστε αυτή η ομάδα και χωρίς αυτούς. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε, γιατί κάποια στιγμή δεν θα είναι εκεί. Να φτιάξουμε δηλαδή μια εξίσου ανταγωνιστική ομάδα με άλλους παίκτες».

Για το αν ο «Πούλγκα» θα είναι παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026:

«Υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει σε αυτή την ηλικία και στην περίπτωσή του δεν θα με εξέπληττε. Σε σωματικό επίπεδο δεν έχω καμία αμφιβολία, μόνο σε ψυχικό επίπεδο κάτι που εξαρτάται από το πώς θα είναι ο ίδιος εκείνη την περίοδο».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.