Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μυθικός Σίνερ κατέκτησε την κορυφή στην Αυστραλία με επική ανατροπή (video)

Μυθικός Σίνερ κατέκτησε την κορυφή στην Αυστραλία με επική ανατροπή (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/1/2024 17:03
Ραντεβού με την ιστορία είχε ο Γιανίκ Σίνερ στη Μελβούρνη, καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, νικώντας στον τελικό με 3-2 σετ (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3) τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο 22χρονος Ιταλός έχοντας αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά, ήταν το μεγάλο φαβορί για την κούπα, ωστόσο χρειάστηκε να πραγματοποιήσει μία επική ανατροπή, έχοντας μείνει πίσω με 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο παρθενικός του τελικός σε Γκραν Σλαμ, στην πρώτη του παρουσία σε τελικό, παράλληλα έγινε ο νεότερος τενίστας ο οποίος κατακτά τον τίτλο μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος στα 20 του χρόνια το 2008 είχε πάρει το τρόπαιο στην Αυστραλία.

Από την άλλη ο Ρώσος αντίπαλός του έζησε ξανά τον... εφιάλτη της ήττας σε τελικό έχοντας προηγηθεί με 2-0 σετ, κάτι που είχε υποστεί και το 2022, με θύτη τότε τον Ράφα Ναδάλ.

Παράλληλα ο Μεντβέντεφ έχει φτάσει τρεις φορές στον τελικό στη Μελβούρνη, χωρίς να χαμογελάσει σε καμία περίπτωση και ο μοναδικός του τίτλος σε major παραμένει το US Open του 2021.

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, στα δύο πρώτα σετ ο Ρώσος έμοιαζε και διαχειριζόταν σαφώς καλύτερα την κατάσταση, την ώρα που ο νεαρός αντίπαλός του ήταν περισσότερο αγχωμένος απ' όσο θα έπρεπε.

Κάπως έτσι και τα δύο σετ κατέληξαν στον Μεντβέντεφ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-6).

Έμενε πλέον να φανεί αν ο Σίνερ θα τα παρατούσε ή θα δοκίμαζε μία σπουδαία αντεπίθεση. Προτίμησε τον δεύτερο δρόμο και απάντησε με δύο δικά του κερδισμένα σετ, αμφότερα με 6-4.

Όλα θα κρίνονταν πια στο πέμπτο σετ κι εκεί ήταν ολοφάνερο ότι το μομέντουμ ήταν στην πλευρά του Ιταλού, ο οποίος συνολικά στο τουρνουά είχε σπαταλήσει πολύ λιγότερο χρόνο μέσα στο κορτ στα προηγούμενα παιχνίδια.

Πράγματι κυριάρχησε και με 6-3 πήρε τον τίτλο γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία, μια και παράλληλα έγινε ο τρίτος Ιταλός ο οποίος κατακτά Γκραν Σλαμ.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Μαΐου στο Παρίσι της Γαλλίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί το ιστορικό Ρολάν Γκαρός.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.