Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν: Αποχωρεί από το «Παρκ Ντε Πρενς» μετά από 50 χρόνια!

Παρί Σεν Ζερμέν: Αποχωρεί από το «Παρκ Ντε Πρενς» μετά από 50 χρόνια!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/2/2024 20:02
Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος επιθυμεί να αποχωρήσει από το «Παρκ Ντε Πρενς», αφού το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι το γήπεδο δεν είναι προς πώληση.

Μετά από 50 χρόνια, η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το «Παρκ Ντε Πρενς».

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Νασέρ Αλ Κελαϊφι οι διαπραγματεύσεις με τον δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού για την αγορά του γηπέδου έπεσαν στο κενό, αφού ο Δήμος δεν είναι πρόθυμος να πουλήσει το γήπεδο και οι Παριζιάνοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλη έδρα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίζεται στο «Παρκ Ντε Πρενς» από την πρώτη της εμφάνιση στη κορυφαία γαλλική κατηγορία το 1974 με τη μορφή ενοικίου. Επιθυμία του συλλόγου ήταν να προχωρήσει στην αγορά του γηπέδου ώστε να προχωρήσει έκτοτε σε επέκταση της χωρητικότητας από περίπου 48.000 σε 60.000. Τον Νοέμβριο του 2013, ο σύλλογος επένδυσε περίπου 75 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από αναβαθμίσεις του Euro 2016, που αύξησε επίσης την αγωνιστική και τη χωρητικότητα VIP.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό εμφανίζονταν θετική σε οποιαδήποτε αλλαγή στο γήπεδο αλλά είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξει πώληση του. Αυτό στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε σε ψηφοφορία από το δημοτικό συμβούλιο την ίδια μέρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στο Παρίσι την Πέμπτη (8/2), ο Αλ Χελαϊφί είπε: «Το θέμα τελείωσε. Είναι εύκολο να πούμε πλέον πως το στάδιο δεν είναι προς πώληση. Ξέραμε τι θέλαμε, αλλά σπαταλήσαμε πολλά χρόνια προσπαθώντας να το αγοράσουμε. Τώρα τελείωσε, θέλουμε να φύγουμε».

Πλέον η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αναγκασμένη να εξετάσει τις εναλλακτικές της για την αλλαγή γηπέδου, αφού μέχρι σήμερα πλήρωσε ενοίκιο για να αγωνίζεται στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, ο σύλλογος απέσυρε την αίτησή του για την αγορά του «Σταντ Ντε Φρανς», βόρεια του Παρισιού. Το εθνικό στάδιο προσκαλεί προς το παρόν προσφορές προς πώληση, ωστόσο, ο σύλλογος θεώρησε ότι από υλικοτεχνική, οικονομική και πολιτιστική άποψη δεν θα ήταν το κατάλληλο για το σύλλογο, που αυτή τη στιγμή εδρεύει στα δυτικά της πόλης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.