Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
23/2/2024 14:21
Τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή (23/2) κλήρωση της φάσης των «16».

Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα σε ουδέτερη έδρα, αφού η Μακάμπι δεν χρησιμοποιεί το γήπεδό της στο Ισραήλ για διεθνείς συναντήσεις, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα με την Παλαιστίνη.

Οι ομάδες που «σφράγισαν» την πρόκριση μέσω των πλέι οφ που ολοκληρώθηκαν χθες (22/2) μπήκαν στην κληρωτίδα ως ανίσχυρες, με συνέπεια να δώσουν το πρώτο ματς εντός έδρας, ενώ ως ισχυρές μπήκαν αυτές που τερμάτισαν πρώτες στα γκρουπ του στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Στις 15 του ίδιου θα έχουμε ξανά κλήρωση και για τα προημιτελικά και για τα ημιτελικά, με τον μεγάλο τελικό να έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην έδρα της ΑΕΚ, την OPAP Arena.

Οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν καθώς έχουν έρθει αντιμέτωπες στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2010-11, όταν οι Ισραηλινοί έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια, αφού παρά την ήττα με 2-1 τότε στο Φάληρο, επικράτησαν 1-0 στο «Μπλούμφιλντ» και με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ που ήταν σε ισχύ, πήραν την πρόκριση.

Εποχή μάλιστα ήταν μεταβατική τότε για τους Πειραιώτες που άλλαζαν ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά από 18 χρόνια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλαμβάνει την ΠΑΕ αντί του Σωκράτη Κόκκαλη που αποχωρούσε.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πάντως γενικώς δεν φέρνει καλές αναμνήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έχει αποκλείσει ακόμα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο σε ευρωπαϊκές μάχες, που είχαν να κάνουν με προκριματικά, από το 2000 και μετά, ενώ «στοπ» κατάφερε να της βάλει μόνο ο Αστέρας Τρίπολης στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2014.

Συνολικά λοιπόν η παράδοση κόντρα σε ομάδες από το Ισραήλ δεν είναι υπέρ των ελληνικών συλλόγων, με τον Ολυμπιακό συγκεκριμένα να έχει βιώσει μεγάλο «κάζο» και από τη Μακάμπι Χάιφα τη σεζόν 2002-03 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το 2016 έμεινε εκτός προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ από τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.