Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τρίτη φορά η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους την ίδια σεζόν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργανώσης

Τρίτη φορά η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους την ίδια σεζόν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργανώσης

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
15/3/2024 13:36
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο το βράδυ της Πέμπτης (14/3) και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ με μεγάλες ανατροπές κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα γράφοντας ιστορία τόσο για τους ίδιους όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο για τρίτη φορά θα έχει ταυτόχρονα δύο εκπροσώπους στα προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αυτή πάντως θα είναι η πρώτη φορά που δύο ελληνικές ομάδες φτάνουν στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης, καθώς τις άλλες δύο φορές έπαιζαν σε διαφορετικές διοργανώσεις.

Πρώτη φορά είχε συμβεί τη σεζόν 1984-85 όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε -και απέκλειε τελικά- τη Γκέτεμποργκ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ), φτάνοντας ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου το εμπόδιο της Λίβερπουλ αποδείχθηκε αξεπέραστο.

Την ίδια στιγμή πάντως η ΑΕΛ είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων όπου όμως αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Μόσχας.

Δεύτερη φορά που δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας έφτασαν τόσο ψηλά την ίδια σεζόν, ήταν το 1998-99, με την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ να σταματά κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ αντίστοιχα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων είχε φτάσει ο Πανιώνιος, που όμως δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λάτσιο.

Τρίτη φορά φέτος λοιπόν αφού σήμερα (15:00) οι «ερυθρόλευκοι» και οι «ασπρόμαυροι» θα μάθουν ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί τους στην προημιτελική φάση του Κόνφερενς, με την πιθανότητα εμφυλίου μάλιστα να είναι υπαρκτή.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.