Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε το απαραίτητο κονδύλι από τον Δήμο Αθηναίων και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Εγκρίθηκε το απαραίτητο κονδύλι από τον Δήμο Αθηναίων και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στον Βοτανικό

Συντάκτης: Agones team
Agones team
19/3/2024 20:50
Σπουδαία νέα για τον Παναθηναϊκό σήμερα (19/3) αναφορικά με το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης , καθώς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε το επιπλέον ποσό που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών στο χώρο που αναμένεται να κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, υπήρξε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99 € για τις χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο χωρό του υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων.

Έτσι πλέον μπορούν να προχωρήσουν οι εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου για τους επόμενους 4 μήνες πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση του αναδόχου στην περιοχή και ξεκινήσουν (μετά την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας), τα έργα κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής, εγκρίθηκε και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύψους 115.000.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό γήπεδο των «πράσινων».

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 19ης Μαρτίου 2024 ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις, που αφορούν και στην χρηματοδότηση έργων του ΔΑ στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ:

1) Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, στην με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΑ/21824/508-27.02.2024 Ανακοίνωση πρόθεση χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό», κωδικό πρόσκλησης 317, Α/Α ΟΠΣ: 7502, Ποσού 115.000.000,00€, που αφορά στην Πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου Γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό» προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ» του ΤΠΑ/ΠΠ.


2) Έγκριση της υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων στην με αριθμ. πρωτ.25305/21-3-2023 Πρόσκληση με τίτλο «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων νέων έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων» ανά άξονα προτεραιότητας ως κάτωθι:

2.11 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

"Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων (1η ΣΣΕ)» διάρκειας 4 μηνών (η διάρκεια εκτέλεσης του κύριου έργου κατασκευής είναι 36 μήνες), συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ με συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 6.863.881,99 €, (έργο που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής)»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.