Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέα αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον για οικονομικές παραβάσεις!

Νέα αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον για οικονομικές παραβάσεις!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/4/2024 16:12
Η Έβερτον τιμωρήθηκε με περαιτέρω αφαίρεση δύο βαθμών για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Πρέμιερ Λιγκ και πλέον βρίσκεται στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρωτόγνωρα πράγματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ με τη βαθμολογία στο κάτω μισό να μεταβάλλεται συνεχώς λόγω αφαιρέσεων βαθμών σε Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος (PSR).

Αυτή τη φορά η Έβερτον τιμωρήθηκε εκ νέου με αφαίρεση δύο βαθμών από μια ανεξάρτητη επιτροπή στην οποία παρέπεμψε η Πρέμιερ Λιγκ τον Ιανουάριο και σχετίζεται με την τριετή λογιστική περίοδο που λήγει τη σεζόν 2022-23.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα «ζαχαρωτά» έπεσαν στην 16η θέση της βαθμολογίας και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, μ’ ένα παιχνίδι λιγότερο από την 18η Λούτον.

Στις 31 Μαρτίου, η Έβερτον ανέφερε απώλεια 89,1 εκατ. λιρών για τη σεζόν 2022-2023, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτή συμπεριλαμβάνεται στην περίοδο που εξέτασε η ανεξάρτητη επιτροπή που οδήγησε στη δεύτερη αφαίρεση βαθμών.

Υπενθυμίζεται ότι η Έβερτον τιμωρήθηκε με ποινή 10 βαθμών τον Νοέμβριο για παραβίαση του PSR που αφορούσε την τριετή περίοδο που έληξε τη σεζόν 2021-22, αν και μειώθηκε σε έξι τον Φεβρουάριο μετά από έφεση της ομάδας του Μερσεϊσάιντ.

Η Έβερτον δεν έχει επιβεβαιώσει εάν θα ασκήσει έφεση κατά της δεύτερης ποινής της, αλλά πρέπει να ενημερώσει την πρόθεσή της να το κάνει εντός επτά ημερών. Η Πρέμιερ Λιγκ μπορεί επίσης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ανεξάρτητης επιτροπής, για αύξηση της ποινής.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.