Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πεν.): ΘΡΥΛΙΚΟΣ Τζολάκης, έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στους «4» του Κόνφερενς Λιγκ! (video)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 1-0 (2-3 πεν.): ΘΡΥΛΙΚΟΣ Τζολάκης, έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στους «4» του Κόνφερενς Λιγκ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/4/2024 00:58
Με τον Τζολάκη να κάνει τρεις αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη (2-3 πεν, 1-0 κ.δ. & παρ) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ δίνοντας το «παρών» στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Την πιο χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός στην Πόλη. Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να νίκησε με 1-0 μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με γκολ του Καχβετσί (11'), ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ του ζευγαριού, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι οι Πειραιώτες είχαν έναν απίστευτο Κωνσταντίνο Τζολάκη! Ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε τα χτυπήματα των Τάντιτς, Ουντέρ και Μπονούτσι και οι «ερυθρόλευκοι» με συνολικό σκορ 3-2 προκρίθηκαν στους «4» του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός δε πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, άντεξε την πίεση και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Μασούρα και Ιμπόρα σε κανονική διάρκεια και παράταση αντίστοιχα για να ανακτήσει το σκορ πρόκρισης.

Αυτό δεν έγινε αλλά στα πέναλτι οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πρώτη τους παρουσία σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ένα εμπόδιο απομένει πριν τον τελικό της «OPAP Arena» στην Νέα Φιλαδέλφεια και ακούει στο όνομα Άστον Βίλα.Εφιαλτικό ξεκίνημα για Ολυμπιακό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού η Φενέρμπαχτσε ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα. Στο 11’ ο Καχβετσί ξεχάστηκε από την «ερυθρόλευκη» άμυνα στα δεξιά της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζολάκη για το 1-0.



Τον έλεγχο η Φενέρ, ακίνδυνοι οι «ερυθρόλευκοι»

Οι Τούρκοι ισοφάρισαν με το… καλημέρα το συνολικό σκορ και έξι λεπτά μετά πλησίασαν σε δεύτερο τέρμα, με τον Τάντιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας όμως καθυστέρησε και ο Ορτέγα πρόλαβε να απομακρύνει την πάσα του προς τον Τζέκο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα και να ισορροπήσει το ματς, ωστόσο έχανε αρκετές μονομαχίες στο κέντρο και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Όποτε πάλι προσπαθούσε να επιτεθεί ορθολογικά, έκανε λανθασμένες μεταβιβάσεις και η Φενέρ ανακτούσε την κατοχή.

Τα «καναρίνια» είχαν νέα καλή στιγμή για το 2-0 στο 34’ με σουτ του Καχβετσί το οποίο απέκρουσε ο Τζολάκις ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Έζε στον Σιμάνσκι αλλά διαιτητής και VAR δε θεώρησαν πως υπήρξε παράβαση. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τους Πειραιώτες να καταγράφουν μόλις ένα σουτ κι αυτό εκτός στόχου με μια ατομική ενέργεια του Τσικίνιο στο 3ο λεπτό, χωρίς να ανησυχεί τους γηπεδούχους.



Πέρασε τρίτο χαφ στο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ

Η επιλογή του Μεντιλίμπαρ να παίξει φουλ επιθετικά με Γιόβετιτς πίσω από Ελ Καμπί δεν απέδωσε καρπούς και στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ισπανός έβαλε τον Ιμπόρα αντί του Μαυροβούνιου, με τον Τσικίνιο να περνάει λίγο πιο μπροστά από τα δύο κεντρικά χαφ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του αλλά η πρώτη ευκαιρία μετά την ανάπαυλα άνηκε στην Φενέρ, η οποία απείλησε στο 50’ με ένα σουτ του Τζέκο που κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 62’ ο Οσαγί-Σαμουέλ απέφυγε δύο παίκτες του Ολυμπιακού, πάτησε περιοχή και έκανε επικίνδυνο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, όμως ο Τζέκο δεν έπιασε καλά το σουτ μετά την παρέμβαση του Ντόι και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους σε σύγκριση με το πρώτο μέρος όμως δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί και στο 64’ ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή με την είσοδο του Μασούρα αντί του Ποντένσε που δεν βοήθησε.

Κυρίαρχοι οι Τούρκοι αλλά ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ στο 80’

Η Φενέρ διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και στο 76’ πλησίασε στο 2-0, όταν μετά από χτύπημα φάουλ από τα αριστερά και κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι, ο Τάντιτς δεν μπόρεσε από κοντά να πιάσει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα στην εστία. Δύο λεπτά μετά, ο Ντόι «φλέρταρε» με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα του Τάντιτς εκτός περιοχής αλλά τη γλίτωσε με παρατήρηση.

Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν μετά από λάθος της Φενέρ, οι Πειραιώτες βγήκαν στην κόντρα επίθεση με τον Μασούρα, ο οποίος έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σωτήρια. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» στο στόχο.



Άντεξαν την πίεση οι Πειραιώτες και οδήγησαν το ματς στην παράταση
Η πρώτη αλλαγή της Φενέρ έγινε στο 74’ με την είσοδο του Μπατσουαγί αντί του Τζέκο και ο Βέλγος φορ βρήκε δίχτυα στο 81’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η τουρκική ομάδα είχε τον έλεγχο στο ματς και στο 86’ πλησίασε σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από γύρισμα του Τάντιτς, ο Σιμάνσκι έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Λίγο πριν τα 90’ οι δύο ομάδες προχώρησαν σε νέες αλλαγές. Ο Καρτάλ πέρασε τους Ζάιτς και Ουντέρ αντί των Φρεντ και Καχβετσί αντίστοιχα, ενώ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Ρίτσαρντς αντί του Ορτέγκα. Η Φενέρ είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια της στα τελευταία λεπτά παίζοντας από τα αριστερά με τον Τάντιτς, όμως οι Πειραιώτες αμύνθηκαν με σθένος και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με το ζευγάρι να οδηγείται σε παράταση.

Δοκάρι και Λιβάκοβιτς στέρησαν το γκολ στον Ολυμπιακό

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο στον έξτρα χρόνο ώσπου στο 103’ ο Ολυμπιακός σπατάλησε διπλή τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ. Μετά από χτύπημα φάουλ του Φορτούνη, ο Ίμπόρα έπιασε την κονιτνή κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε «όρθια» την Φενέρ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάρμο πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τζικού έδιωξε στη γραμμή κρατώντας το 1-0.


Φάση για Φενέρ, αποβολή του Ντόι και… πέναλτι

Οι Τούρκοι έδειχναν σαφώς επιβαρυμένοι στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και στην ανάπαυλα ο Κρούνιτς αντικατέστησε τον Σιμάνσκι στα χαφ. Από την πλευρά του ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Όρτα στη θέση του Τσικίνιο αλλά και τον Ελ Αραμπί στη θέση του Φορτούνη, παίζοντας με δύο φορ.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μισό της παράτασης ήρθε στο 114’ και άνηκε στην Φενέρ όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Τάντιτς βρήκε χώρο για σουτ στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο όποιος ρυθμός κόπηκε μετά από κράμπα του Ελ Κααμπί ο οποίος έμεινε για περίπου τρία λεπτά στο χορτάρι οδηγώντας τον διαιτητή να δώσει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις. Στο 4ο εξ αυτών ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ντόι μετά από εναέρια μονομαχία στον άξονα, με τους «ερυθρόλευκους» να διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση δευτερόλεπτα νωρίτερα όπου δε δόθηκε φάουλ υπέρ του Μασούρα. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η πρόκριση θα κρίνονταν στα πέναλτι.



Ήρωας Τζολάκης, έστειλε τον Ολυμπιακό στους «4» του Κόνφερενς Λιγκ

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, ο οποίος ήταν συγκινητικός. Ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε τα χτυπήματα των Τάντιτς και Ουντέρ, οι «ερυθρόλευκοι» όμως έκαναν τα εύκολα δύσκολα έχοντας δύο δικά τους άστοχα πέναλτι με Ελ Αραμπί και Ροντινέι. Ωστόσο στην τελευταία εκτέλεση, ο Τζολάκης απέκρουσε και το χτύπημα του Μπονούτσι και με συνολικό σκορ 3-2 οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.



Η διαδικασία των πέναλτι:

Ελ Καμπί 1-0
Τάντιτς Χ (απόκρουση Τζολάκη)
Ελ Αραμπί Χ (απόκρουση Λιβάκοβιτς)
Μπατσουαγί 1-1
Όρτα 2-1
Ουντέρ Χ (απόκρουση Τζολάκη)
Μασούρας 3-1
Τζικού 3-2
Ροντινέι Χ (απόκρουση Λιβάκοβιτς)
Μπονούτσι Χ (απόκρουση Τζολάκη)

Φενέρμπαχτσε: Λιβάκοβιτς, Οσαγί, Ντζίκου, Μπεκάο (100' Σουγιουντσού), Καντίογλου, Σιμάνσκι (106' Κρούνιτς), Ισμαϊλ (120+ Μπονούτσι), Φρεντ (86' Ζαϊτς), Καχβετσί (86' Ουντέρ), Τζέκο (73' Μπατσουαγί) και Τάντιτς.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγα (89' Ρίτσαρντς), Κάρμο, Ντόι, Ροντινέι, Εσε, Τσικίνιο (109' Ορτα), Γιόβετιτς (46' Ιμπόρα), Φορτούνης (109' Ελ Αραμπί), Ποντένσε (65' Μασούρας) και Ελ Καμπί.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλια:

aggelos2000 19/4/2024 01:03

Συγκλονιστικός Τσολάκης και Θρύλος....... μεγάλη πρόκριση....... Νέο σύνθημα: Άλωσες την Πόλη των Τούρκων Θρύλε ολέ σ αγαπωωωωωω!!!!!! Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!!!

ferios 19/4/2024 01:06

evi_7 19/4/2024 07:43

evi_7 19/4/2024 07:44

Tifonas21 19/4/2024 08:55

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό τεράστια πρόκριση!!!

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
Μπάγερν Μονάχου - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2: Ανοι(Χ)τοι λογαριασμοί για τη ρεβάνς μετά από ματσάρα (video)
19 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για Μπιανκόν
20 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Λουτσέσκου: «Άξιζε την πρόκριση η Μπριζ»
Λουτσέσκου: «Άξιζε την πρόκριση η Μπριζ»
19/04/2024 00:30
ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: «Πικρός» αποκλεισμός για τους «ασπρόμαυρους» (video)
ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2: «Πικρός» αποκλεισμός για τους «ασπρόμαυρους» (video)
18/04/2024 23:57 1 ΣΧΟΛΙΟ
Εθνική Ελλάδας: Τα αποκαλυπτήρια των νέων εμφανίσεων με πρωταγωνίστρια την Νίκη της Σαμοθράκης (video)
Εθνική Ελλάδας: Τα αποκαλυπτήρια των νέων εμφανίσεων με πρωταγωνίστρια την Νίκη της Σαμοθράκης (video)
18/04/2024 23:08
Μπαντής για Ιωαννίδη: «Όσο πιο πετυχημένος είσαι σε αυτή τη χώρα τόσο μεγαλύτερη είναι η ηδονή της "δολοφονίας" του χαρακτήρα σου»
Μπαντής για Ιωαννίδη: «Όσο πιο πετυχημένος είσαι σε αυτή τη χώρα τόσο μεγαλύτερη είναι η ηδονή της "δολοφονίας" του χαρακτήρα σου»
18/04/2024 20:55
ΕΠΟ: «Να αποδοθούν στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις περί ντόπινγκ και κατηγόρησαν αθώους»
ΕΠΟ: «Να αποδοθούν στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις περί ντόπινγκ και κατηγόρησαν αθώους»
18/04/2024 20:36
«Χλωμό» το μέλλον του Βλαχοδήμου στη Νότιγχαμ
«Χλωμό» το μέλλον του Βλαχοδήμου στη Νότιγχαμ
18/04/2024 20:15 1 ΣΧΟΛΙΟ
Αλαλούμ στην Κλαμπ Μπριζ πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ
Αλαλούμ στην Κλαμπ Μπριζ πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ
18/04/2024 19:48
Βρούτσης: «Όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ πρέπει να υποστούν συνέπειες»
Βρούτσης: «Όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ πρέπει να υποστούν συνέπειες»
18/04/2024 19:22 1 ΣΧΟΛΙΟ
Χαμός από σκάουτερ στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε!
Χαμός από σκάουτερ στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε!
18/04/2024 19:04
ΕΟΚΑΝ: «Ενημερωθήκαμε επισήμως από τη FIFA πως δεν υφίσταται θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
ΕΟΚΑΝ: «Ενημερωθήκαμε επισήμως από τη FIFA πως δεν υφίσταται θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
18/04/2024 18:40
Περισσότερες ειδήσεις