Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός: Θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό U20 κόντρα στην Φλαμένγκο

Ολυμπιακός: Θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό U20 κόντρα στην Φλαμένγκο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/4/2024 23:10
Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Youth League εξασφάλισε την παρουσία του στο Διηπειρωτικό U20 εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Φλαμένγκο με τον αγώνα να είναι πιθανό να διεξαχθεί στο «Μαρακανά».

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το Youth League μετά τη νίκη με 3-0 επί της Μίλαν κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ομάδα Νέων των «ερυθρόλευκων» εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Διηπειρωτικό U20 του 2024 εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Φλαμένγκο. Η βραζιλιάνικη ομάδα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες U20 κι έτσι οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν για τον διεθνή τίτλο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθεί ο αγώνας με τα Μέσα στην Βραζιλία να υποστηρίζουν πως το πιο πιθανό είναι ο τελικός να γίνει τον Αύγουστο ενώ πιθανότερο μέρος διεξαγωγής είναι το «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Φλαμένγκο κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες U20 τον Μάρτιο νικώντας με 2-1 την κάτοχο του τίτλου, Μπόκα Τζούνιορς. Είχε τους δύο πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης, Ιάγκο και Ουάλας με τέσσερα τέρματα έκαστος, ενώ ο 17χρονος επιθετικός χαφ Λοράν αγωνίζεται κανονικά στην πρώτη ομάδα και τον Γενάρη έγινε ο νεότερος σκόρερ της Φλαμένγκο στην Σέριε Α, σε ηλικία 16 ετών, έξι μήνων και 20 ημερών!

Να σημειωθεί ότι το Διηπερωτικό U20 είναι μια διοργάνωση που θεσπίστηκε το 2022 και μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο τελικοί. Το 2022 η Μπενφίκα νίκησε με 1-0 την Πενιαρόλ στο Μοντεβιδέο ενώ το 2023 η Μπόκα Τζούνιορς νίκησε στα πέναλτι την Άλκμααρ στο Μπομπονέρα (4-1, 1-1 κ.δ.). Ο Ολυμπιακός έτσι θα έχει την ευκαιρία να γίνει η δεύτερη ευρωπαϊκή ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.